В Ірпінському музеї відкрилася персональна виставка художника Олега Огнівця (відео)

Олег Огнівець, художник:

«Зранку я встаю і обов’язково – як спортсмен бігає, розвиває свої м’язи – я розвиваю око і руку».

Олег Огнівець унаслідував любов до прекрасного від своїх предків. Він представляє третє покоління митців Огнівців. Його рід походить із Кіровоградщини, а прізвище – від річки Інгулець. Дід художника був іконописцем, писав картини батько, а тепер уже – і син Олега Васильовича. Сьогодні у творчому арсеналі митця – понад 1000 картин. 

Днями Олегу Огнівцю виповнилося 70 років. З нагоди ювілею в Ірпінському історико-краєзнавчому музеї відкрилася його персональна виставка «Краса рідної природи». Це 33 картини, на яких зображено пейзажі, виконані в стилі реалізму.

Анатолій Зборовський, директор музею:

«Передусім, Олег Васильович – дуже талановитий художник, він тонко відчуває красу природи і вміє відтворити її на полотні й показати нам. Тому що ми іноді проходимо – ну, дерева, ну, річка… Але коли дивишся на те саме на полотні, як його зобразив художник – починаєш відчувати, розуміти, в якій красі ти живеш».

Картини Олега Огнівця справді зачаровують, нікого  не залишають байдужими.

Євгенія Антонюк, начальниця відділу культури, національностей і релігій Ірпінської міськради:

«Такі живі кольори! Україна на цих картинах зображена така, як про неї розповідають у віршах, як про неї розповідають кращі українські письменники і поети. Це таке перше враження моє від побаченого».

Музою-натхненницею для митця стала його дружина Марина. Вони разом уже майже пів століття.

Марина Володимирівна, дружина художника:

«Я з ним прожила в цій красі. У нас своя домашня галерея. Настрою немає – заходиш, подивишся на цю картину – і зразу вже почуваєш себе по-іншому, вже всі негаразди позаду».

Олег Огнівець:

«Я працюю зранку до вечора, це моє життя. Як горобець, наприклад, не може не цвірінькати, я не можу не малювати. Це моє повітря, я ним дихаю».

Виставка картин Олега Огнівця в Ірпінському музеї триватиме до кінця лютого. То ж у вас ще також є час помилуватися роботами художника.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300