В Ірпінській громаді стартує збір книг для міської бібліотеки

Books

З нагоди Всеукраїнського дня бібліотек, який відзначатиметься 30 вересня, розпочинається збір книг для Ірпінської міської бібліотеки. Про це повідомила на своїй сторінці у фейсбуці керівниця відділу культури, національностей і релігій Ірпінської міськради Євгенія Антонюк.

«Друзі! Відгукніться! Ми з вами зібрали книги для бібліотек Піша (Польща) та Плзеня (Чехія), нашого модульного містечка. Тепер просимо допомогти оновити книжкові фонди нашої Ірпінської міської публічної бібліотеки імені Максима Рильського. Будемо щиро вдячні за новинки для наших комунальних бібліотек! Давайте всі разом привітаємо книгами нашу улюблену бібліотеку з Всеукраїнським днем бібліотек!» – написала Євгенія Антонюк.

До участі в акції запрошуються жителі Ірпінської громади, письменники, а також книжкові магазини, видавництва та інші організації.  

«Багато бібліотечних книг постраждало у лютому-березні у знищених квартирах наших читачів, певна кількість книг знаходиться і у читачів, які зараз перебувають за кордоном. Прибрана з книжкових полиць бібліотеки і російська література. Поповнити книжковий фонд за рахунок міського бюджету під час війни неможливо. Бібліотека потребує сьогодні нових сучасних видань українських письменників, класиків української літератури, зарубіжної літератури в українському перекладі. Ви можете подарувати україномовні книги і з власних бібліотек, цим ви подаруєте своїм книгам друге життя і принесете задоволення читачам», – зазначила директорка міської бібліотеки Олена Циганенко.

Книги можна принести з вівторка по суботу з 10.00 до 18.00 за адресою: м. Ірпінь, вул. Шевченка, 3-А.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300