В Ірпінській міськраді відмовляються від паперу (відео)

Замість гори паперів – єдина електронна система в комп’ютері. В Ірпінській міській раді працівників структурних підрозділів навчають, як працювати з системою електронного документообігу. Її запустили в жовтні 2021 року. Зараз система працює в тестовому режимі, а вже навесні паперові документи замінять електронними.

Дмитро Негреша, керуючий справами виконавчого комітету Ірпінської міськради:
«З жовтня місяця ми працюємо вже з цією програмою електронного документообігу в ЦНАПі та загальному відділі, з березня плануємо повністю відмовитися від паперових документів».

Такі зміни в роботі чекають на працівників відділів, управлінь, комунальних підприємств, ЦНАПу. Несуттєвих змін зазнає підрозділ по роботі з громадянами. Якщо звернення надходитимуть на електронну пошту – відповіді в такому ж форматі. Якщо звернення паперові – відповідь буде на папері. Втім, зміниться оформлення документа, зокрема підпис.

Дмитро Негреша:
«Буде проставлятися внизу листа QR-код, вихідний номер, дата підписання, посада особи, яка підписала – або міський голова, або заступник – і прізвище, ім’я, по батькові».

У міськраді кажуть, що цифровізацію опанують швидко. І в майбутньому це допоможе економити час і працівників, і відвідувачів. А ще це екологічний крок, який зменшує надмірне користування ресурсами природи.

Олег Білорус, начальник управління освіти і науки Ірпінської міськради:
«Зменшення паперового документообігу призводить до зменшення використання паперу. На першому етапі ми говоримо про ведення документообігу в електронному вигляді саме на рівні структурних підрозділів Ірпінської міської ради, наступний крок – звичайно, ми будемо підтягувати до цієї системи наші заклади освіти – школи й садочки – для того, щоб рухатися в цьому напрямку вперед».


Підписуйтеся на
 Telegram-канал ITV  джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300