В Ірпінській поліклініці запустили в роботу новий УЗД-апарат експертного класу (відео)

В Ірпінській поліклініці запустили в роботу УЗД-апарат, який може виявляти запалення легенів на стадії, коли цього ще «не бачить» навіть рентген. Лікарі кажуть – такі можливості обладнання особливо важливі в період пандемії коронавірусу, адже це дає змогу якісно діагностувати ускладнення хвороби на ранніх етапах. Вартість апарата в повній комплектації, з системою відеозапису – 2 млн грн. Його придбали за кошти бюджету міської центральної лікарні

Антон Довгопол, директор Ірпінської центральної міської лікарні:
«Це апарат DC-70 компанії «Mindray», яка є офіційним представником в Україні, яка єдина має офіційні права на сервіс і обслуговування даного обладнання. Цей апарат укомплектований усіма датчиками, він має дві функції еластографії – хвильову і компресійну еластографію, він має розширену гарантію, він експерт-класу і все програмне забезпечення для нього – це офіційне програмне забезпечення, яке має розширений функціонал».

Дмитро Яковенко, клінічний спеціаліст компанії «Mindray»:
«На сьогоднішній день це паличка-виручалочка, якісний інструмент у руках лікарів, який допоможе оцінити стан пацієнта, з’ясувати, чи є пневмонія, чи нема, яка кількість легеневої тканини вражена пневмонією. І найголовніше – це те, що можна це оцінювати в динаміці». 

У період пандемії цей апарат допоможе суттєво розвантажити ретгенкабінет, кажуть лікарі. А ще завдяки функції еластографії медики зможуть якісно оцінювати стан печінки – зокрема, після важкого тривалого перебігу ковіду.

 Дмитро Яковенко:
«Дуже часто після такого інтенсивного лікування печінка може давати збій, і ми це можемо попередити, вчасно направити людину на дообстеження й на додаткове лікування».

Функція еластографії вважається основним прогресивним методом діагностики також злоякісних утворень і дає можливість виявляти їх на ранніх стадіях.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:
«Що в медицині найголовніше? Не тільки лікування, а й поставити правильний діагноз. І цей апарат на сто відсотків дасть можливість поставити правильний діагноз, який у людини є, а далі вже буде правильне лікування».

Фахівці кажуть, на сьогодні немає такого обстеження, яке б не можна було зробити за допомогою цього апарата. Він дозволяє оцінити стан людини – від вагітності на різних термінах до найскладніших порушень роботи серця. Ірпінська поліклініка – єдиний комунальний медзаклад Київщини, оснащений апаратом УЗД такого класу.

Альона Лаврентієва, лікар ультразвукової діагностики:
«До сьогоднішнього дня ми працювали на апараті «Hitachi5500″. І ось сьогодні ми маємо новий апарат експертного класу. Ми всі дуже задоволені, тому що апарат новий, оснащений всіма можливими програмами. Вже всі наші лікарі пройшли навчання, так що будемо працювати. Дякуємо!»

Медичні заклади Ірпінської громади продовжують оснащувати сучасним устаткуванням. Найбільше його вже до кінця року має отримати новий медичний центр на вулиці Садовій.

Олександр Маркушин:
«За програмою «Велике будівництво» щодо медичного центру в нас уже підписаний договір на 150 мільйонів на поставку новітнього обладнання, і частину з нього – КТ, МРТ, рентген-апарат – уже поставлено до медичного центру. Ми думаємо, що за декілька місяців повноцінно на 150 мільйонів уже буде зроблена ця поставка».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300