В ірпінському музеї працює виставка-спогад про перший пленер «Намальований Ірпінь»

Photoeditorsdk Export (2)

В Ірпінському історико-краєзнавчому музеї експонується виставка «Ірпінське літо. Спогад про перший пленер «Намальований Ірпінь»». На виставці представлені роботи кількох учасників пленеру.

«На картинах – ірпінські краєвиди серпня 2017 року. Архітектор і художник Валерій Гуменюк поєднав живопис із поезією. Свої куточки для натхнення знайшли в Ірпені Богдан Бринський, Тетяна Красна, Олена Кондратюк, Владислав Задворський. Цікава робота і Євгенії Кузнецової. Сергій Сморчков дав волю фантазії. Творча манера Сергія Рожновського виділяється своєю оригінальністю. Ірпінь надихає», – відзначається на сторінці музею у фейсбуці.

Нагадаємо, у 2017 р. проведення відкритого художнього пленеру «Намальований Ірпінь» ініціювали тодішній мер міста Володимир Карплюк і заслужений художник України Костянтин Могилевський. У травні 2021 р. відбувся вже шостий пленер, який був присвячений пам’яті Могилевського.

На початку травня цього року київські художники Олександр Ольхов і Тетяна Красна розпочали безстроковий пленер «Намальований Ірпінь». Створені ними картини можна побачити в Ірпінській міській бібліотеці імені Максима Рильського.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300