В ірпінському сквері імені Сидорука планують облаштувати тематичну галявину

246713722 340302971214750 2934798275380178376 N Cut Photo.ru

За ініціативою ірпінських художників у сквері ім. В. Сидорука планують облаштувати тематичну галявину, присвячену цьому видатному митцю. Першим внеском у цей проєкт стали висаджені в сквері молоді яблуньки. Про це розповіла керівниця відділу культури, національностей і релігій Ірпінської міськради Євгенія Антонюк.

«Разом з учасниками художнього пленеру «Намальований Ірпінь» ім. Володимира Сидорука Олексою Близнюком та Валерієм Гуменюком, а також працівниками Ірпінського історико-краєзнавчого музею посадили яблуньки у сквері Сидорука. За ініціативою художників плануємо тут незабаром облаштувати тематичну галявину», – зазначила Євгенія Антонюк на своїй сторінці у фейсбуці.

Вона подякувала за допомогу працівникам комунального підприємства «Управління благоустрою міста», які допомогли висаджувати дерева та будуть за ними доглядати.

За задумом, основою композиції на тематичній галявині може стати символічна «лавка Сидорука», прикрашена мальвами, які любив зображати на своїх полотнах митець. Кошти на реалізацію проєкту його ініціатори сподіваються отримати з Громадського бюджету або від меценатів.

Видатний український живописець, заслужений худоджник України Володимир Сидорук із 1953 року жив і творив в Ірпені. Помер 16 грудня 1997 року на порозі Ірпінського історико-краєзнавчого музею, куди йшов домовитися про виставку своїх творів. У пам‘ять про нього в Ірпені кілька років тому створили міський сквер, який назвали його ім’ям. 28 січня ц. р. виконавчий комітет Ірпінської міськради вирішив присвоїти ім’я Володимира Сидорука художньому пленеру «Намальований Ірпінь».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300