В Україні призупинили планові госпіталізації й операції

Photoeditorsdk Export (12)

В Україні призупинено планові госпіталізації та проведення планових операцій, окрім тих, відтермінування яких загрожує життю людей. Про це повідомив сьогодні під час онлайн-брифінгу міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Він наголосив, що це рішення не стосується госпіталізацій і оперативних втручань, пов’язаних із онкологічними захворюваннями, пологами, інфарктами, інсультами тощо.

За словами міністра, кількість ліжок в українських лікарнях для госпіталізації хворих на COVID-19 планують збільшити до 83 тисяч. «Максимальна кількість ліжок — а це вже 50% ліжкового фонду — 83 тисячі. Спочатку було відведено 50 тисяч ліжок, зараз ми розуміємо, що ми в змозі збільшити до 83 тисяч. Але це вже критична цифра, щоб ми не зупиняли надання медичної допомоги при інших хворобах», — сказав Степанов.

Він також зазначив, що для зменшення темпів розповсюдження коронавірусної хвороби та недопущення перевантаження медичної системи Міністерство охорони здоров’я пропонує запровадити в Україні «карантин вихідного дня».

Нагадаємо, за останню добу в Україні виявили 10179 випадків інфікування коронавірусом, госпіталізували 1252 хворих


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300