В Україні зафіксовано два нові випадки інфікування коронавірусом

Пробирки

Сьогодні, 16 березня, в Чернівецькій області у двох жінок було лабораторно підтверджено COVID-19, повідомило Міністерство охорони здоров’я.

Зазначається, що пацієнтки ізольовані, їхній стан стабільний. Проводиться робота з контактними особами.

Загалом на сьогодні за результатами дослідження вірусологічної референс-лабораторії Центру громадського здоров’я України отримано 5 позитивних результатів на COVID-19: 4 – в Чернівецькій області та 1 – у Житомирській (летальний випадок).

Загалом лабораторія Центру громадського здоров’я дослідила більш ніж 500 зразків. З початку року Центр отримав 94 підозри про зараження новою коронавірусною інфекцією.

МОЗ нагадує, що сьогодні опівночі було припинено в’їзд на територію України для іноземців та осіб без громадянства. Заборона діятиме до 3 квітня. Вона може бути скасована чи продовжена в залежності від ситуації з поширенням коронавірусу у світі.

Як повідомлялося, Мінздоров’я та соціальна мережа «Facebook» запускають сервіс миттєвого інформування про коронавірус в Україні. Це дасть можливість швидко отримувати актуальну інформацію щодо коронавірусу з офіційних джерел, таких як сайт міністерства та сайт із відповідями на основні питання про COVID-19.

Раніше для жителів Ірпінського регіону підготували спеціальну пам’ятку, в якій містяться рекомендації, як уберегтися від зараження, перелік симптомів ГРВІ, грипу і COVID-19, а також список телефонів усіх амбулаторій Приірпіння.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300