Ведучі «Сніданку з 1+1» провели пряме включення зі зруйнованого Центрального будинку культури Ірпеня (відео)

Unnamed 12

Сьогодні ведучі телешоу «Сніданок із 1+1» Руслан Сенічкін і Людмила Барбір провели пряме включення зі зруйнованого Центрального будинку культури Ірпеня.

«Доброго ранку, ми з України! Доброго ранку, ми з Ірпеня! Ми зараз у місті, яке першим узяло на себе бій. Збройні сили України і жителі міста не дали прорватися далі російській навалі. Фактично, вони захистили столицю України. Більше 300 жителів міста Ірпінь закатовані, розстріляні, знищені. Ця пам’ять залишиться назавжди, бо це історія України!» – сказав Руслан Сенічкін.

«Сотні разів я бачила фото і відео звідси – з Ірпеня, з Бучі – але коли приїжджаєш сюди, коли бачиш згорілі, розтрощені будинки, коли заходиш у цей Будинок культури і на зубах відчуваєш метал, відчуваєш сморід розірваних снарядів і цього згарища – це не передати словами», — розповіла Людмила Барбір.

Вона зазначила, що цьогоріч Центральному будинку культури Ірпеня мало виповнитися 70 років, «але в середині березня його розбомбили, розтрощили, розламали, знищили».

«До 24 лютого тут було безліч виступів, тисячі виконавців, ще більше глядачів, багато оплесків, сміху, музики. Це все буде, ми все відновимо, все відбудуємо! Так, треба багато сил, терпіння, часу, але все буде Україна, і ми переможемо!» – наголосила ведуча.

Звукорежисер і ведучий Будинку культури Павло Віслогузов провів знімальну групу його руїнами.

«У 1952 році, 11 листопада, Центральний будинок культури відкрив свої двері, й одразу на базі закладу діяло від 10 до 15 колективів. Ця будівля зберігала свій автентичний вигляд від моменту відкриття. Акторський склад у стінах Будинку культури був різноманітний: Ада Роговцева, Ольга Сумська, Руслана Писанка, були відомі співаки Сергій Бабкін, Альоша, гурт «Без обмежень»…», – згадує Віслогузов.

«14 березня був перший приліт. Це були дві ракети, які відразу зруйнували глядацьку залу. І до 17 березня щодня були обстріли. Коли наша глядачка скинула мені у фейсбуці фотографії, ми зрозуміли, що Будинку культури не стало… Коли я вперше зайшов до фоє, було, чесно кажучи, навіть страшно. Ми не вірили до останнього, що взагалі нічого не вціліло. Боліло, бо дуже багато сил було сюди вкладено, ми його дійсно розвивали», – розповів звукорежисер.

Він зауважив, що на даху ЦБК завжди жили голуби. «Ви не повірите, але зараз вони залишилися тут. Мабуть, як символ миру, – сказав Павло. – Це означає, що війні стовідсотково скоро прийде кінець».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300