Відбудовувати Ірпінь допоможе Албанія (відео, фото)

319036506 6098199866885858 2749731081178728976 N

Команда проєкту «Irpin Reconstruction Summit» передала Прем’єр-міністру Албанії Еді Рамі презентації зруйнованих об’єктів в Ірпені та кошториси їхнього відновлення. Водночас мер албанської столиці Еріон Велай пообіцяв відновити одну з будівель в Ірпені та закликати до участі у відбудові інші міста, що є членами Асоціації Євросіті. Про це повідомляється на сторінці IRS у фейсбуці.

Домовленості з мером Тирани було досягнуто під час зустрічі з ним представників IRS Ірини Ярмоленко, Олени Ямпольської та Доменіко Віто.

Також під час офіційного закриття в Тирані молодіжної європейської столиці 2022 року та передачі повноважень меру польського міста Любліна Еріон Велай зі сцени розповів про Ірпінь і закликав допомагати з його відновленням. Телевізійна трансляція урочистостей велася в усіх країнах ЄС.

Команда IRS скористалася можливістю ознайомитися з напрацюваннями Департаменту містобудування Тирани, який займається реконструкцією міста після сильного землетрусу.

Крім того, мер Тирани познайомив представників «Irpin Reconstruction Summit» із послом України в Албанії Володимиром Шкуровим.

У ході зустрічі в посольстві обговорювалася, зокрема, ініціатива щодо показу в албанському парламенті фільму «Залишаючи Ірпінь». Український посол передасть до офісу глави уряду країни матеріали щодо відбудови ірпінських об’єктів та лист від міського голови Ірпеня Олександра Маркушина, який привезла його радниця Ірина Ярмоленко.

«Нагадуємо, що 15 червня, після візиту в Ірпінь, Прем’єр-міністр Еді Рама оголосив про спільні плани Албанії, Чорногорії та Північної Македонії щодо будівництва та відновлення багатоквартирних будинків для сімей Ірпеня. Про це він заявив під час спільної прес-конференції з Президентом України Володимиром Зеленським та Прем’єр-міністром Чорногорії Дрітаном Абазовичем», – зазначається на фейсбук-сторінці IRS.

«Сьогодні ми мали нагоду на власні очі дуже зблизька побачити Ірпінь. Я дуже радий, що ви пристали на нашу пропозицію об’єднати наші зусилля та побудувати від кожної з наших країн квартал чи якісь будинки для родин, для їхніх дітей в Ірпені. Я знаю, що Європейський Союз в особі багатьох країн і регіонів приєднався до цього почину, але ми хочемо балканським способом, без зайвої бюрократії, зробити це», – заявив тоді Еді Рама.

«Ми, як представники IRS, у свою чергу, будемо всіляко сприяти тому, аби цю інформацію (презентації та кошториси) розглянули, аби Прем’єр-міністр Еді Рама та його команда змогли обрати об’єкт в Ірпені, який вони взяли б на відбудову», – наголосила Ірина Ярмоленко.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300