Відновлена Ірпінська школа №17 зустріла першокласників (відео)

Ще вчора ці маленькі хлопчики й дівчатка були безтурботними дітьми, а сьогодні це учні Ірпінської школи №17. Сповнені радості і хвилювання водночас, із цікавістю оглядають кожен шкільний куточок. Сьогодні в них море позитивних емоцій, приємних подарунків та сюрпризів. Навіть славнозвісний песик-талісман Служби України з надзвичайних ситуацій Патрон приїхав до них на свято.

Не менш піднесені й батьки новоспечених учнів. Кажуть – до останнього не вірили, що діти підуть у школу.

Максим, мешканець Ірпеня:
«Ми дуже вдячні нашим керівникам міста і нашим захисникам. Будемо намагатися виростити з нашого хлопчика гідного громадянина України».

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:
«Я хочу подякувати нашим партнерам – ЮНІСЕФ, подякувати Київській обласній військовій адміністрації за допомогу, всім підрядникам, які працювали в три зміни для того, щоби вчасно встигнути відкрити школи».

На свято приїхало чимало гостей. Серед них – Кетрін Рассел, виконавча директорка ЮНІСЕФ. Саме ця міжнародна організація облаштувала сучасні, комфортні, а головне безпечні бомбосховища в освітніх закладах Ірпінської громади. Сьогодні туди вперше спускалися школярі під час навчальної тривоги.

Мурат Шахін, голова представництва ЮНІСЕФ в Україні:
«Коли відкриваємо відновлені школи, повертається відчуття нормальності навіть під час війни, і місія ЮНІСЕФ – забезпечувати це відчуття, створюючи максимально безпечні умови для навчання дітей».

Ірина, мешканка Ірпеня:
«Побачивши, які умови створили для безпеки наших дітей, хвилювання трошечки спало – ми надіємося, що все в нас буде добре завдяки тому, що в нас є тепер, де заховатися, навіть якщо буде якась загроза».

Разом із очільницею ЮНІСЕФ та міським головою Ірпеня умови навчання та безпеки дітей перевірила і Віцепрем’єр-міністерка України Ірина Верещук. Потім вони разом біля школи висадили один із головних символів України – молоді кущі калини.

Ірина Верещук, Віцепрем’єр-міністерка – Міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України:
«Менше страху, менше сліз, більше бажання вчитися, розвиватися і жити в мирній і безпечній країні. Ось те, що в мені сьогодні бореться. Я розумію, наскільки це відповідально – зважитися; і директор школи, і керівництво (міста) – всі напевно трішки з відчуттям тривоги, бо розуміють, що це велика відповідальність, вона на нас, ми відповідаємо за цих дітей».

Іван Пташник, директор Ірпінської ЗОШ №17:
«Я можу сказати тільки одне: дякую всім, хто долучився до того, щоб ми сьогодні розпочали освітній процес. Користуючись нагодою, (скажу) тим дітям, які за кордоном: діти, ми розпочинаємо наш освітній процес для всіх – незалежно, чи ви за кордоном, чи ви в іншому обласному центрі, але школа завжди чекає вас».

Загалом сьогодні за шкільні парти сіли 867 першокласників Ірпінської громади. Лише зруйнований ліцей №3 поки що не відкрив свої двері для школярів. Але зовсім скоро розпочнеться і його відновлення.

Олександр Маркушин:
«Керівництво ЮНІСЕФ пообіцяло виділити не три мільйони доларів на відбудову 3-го ліцею, а сім мільйонів. І ми маємо надію, що до кінця місяця вже підпишемо угоду і дуже швидкими темпами відбудуємо цей прекрасний ліцей та зробимо його ще кращим, ніж був!»


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння та Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Учні ІЛІТ говорили про життєвий вибір із письменницею й журналісткою Оленою Пшеничною (відео)

25 Apr 19:56

Детальніше
Представники Ірпеня долучились до обговорення проблемних питань підтвердження права власності за зруйноване житло

25 Apr 19:43

Детальніше
Артем Гурін та його родина отримали 300 000 грн матеріальної допомоги, - протоколи комісії

25 Apr 18:35

Детальніше
Добудова медичного центру на вулиці Садовій в Ірпені почнеться уже в найближчі тижні (відео)

25 Apr 11:15

Детальніше
Мешканців Гостомельської громади запрошують на безкоштовне тренування

25 Apr 10:34

Детальніше
«Modern Theatre» в Ірпені покаже виставу «Повія» за мотивами роману Панаса Мирного

24 Apr 18:53

Детальніше
В Ірпінській громаді створюють комісію з інвентаризації зелених насаджень

24 Apr 16:46

Детальніше
Ірпінці доєдналися до естафери «Біг заради гармонії»

24 Apr 12:20

Детальніше
Всі новини
300x300