Відома лялькарка прикрасила свій виріб у ірпінському музеї хусткою з колекції Володимира Сидорука

Photoeditorsdk Export 2020 02 06t132620.073

Заслужена майстриня народної творчості України Тетяна Федорова прикрасила одну з виготовлених нею ляльок-манекенів, що експонуються в Ірпінському історико-краєзнавчому музеї, хусткою з колекції видатного художника Володимира Сидорука. Про це повідомляється на сторінці музею у фейсбуці.

«Ляльки-манекени, які зображують козацьку родину (творчість Т. С. Федорової), постійно привертають увагу відвідувачів Ірпінського історико-краєзнавчого музею. Сьогодні в козачки Марії з’явилася нова прикраса – квітчаста хустка. Дуже їй до лиця. «Чоловік Степан кохає дружину. От він їй і подарував» – сказала Тетяна Семенівна, пов’язуючи хустку Марії. Цікаво знати, що ця хустка – із колекції заслуженого художника України Володимира Сидорука. Колись невістка Сидорука Валентина Сидорук подарувала її Тетяні Федоровій», – розповідається в дописі.

Автор зауважує, що цього року виповнилося 95 років із дня народження Володимира Сидорука, «і саме зараз розпочинається V художній пленер «Намальований Ірпінь» імені Володимира Сидорука».

Нагадаємо, Тетяна Федорова – лауреатка низки мистецьких премій, учасниця всеукраїнських і міжнародних виставок і фестивалів. Вперше в Україні реконструювала у формі етномоделей зразки народного одягу різних регіонів, а також історичного костюма. Виготовила близько 600 лише порцелянових і текстильних ляльок, більшість яких – у приватних колекціях у багатьох країнах Європи, Азії й Америки. Також у її доробку – вузлові й вузликові ляльки, моташки, ляльки-подушки «Сонечко» та інші вироби.

Видатний український живописець Володимир Сидорук із 1953 року жив і творив в Ірпені. Помер 16 грудня 1997 року на порозі Ірпінського історико-краєзнавчого музею, куди йшов домовитися про виставку своїх творів. У пам‘ять про видатного митця в Ірпені кілька років тому створили міський сквер, який назвали його ім’ям. 28 січня ц. р. виконавчий комітет Ірпінської міськради вирішив присвоїти ім’я Володимира Сидорука художньому пленеру «Намальований Ірпінь», якій уже вп’яте проводиться в місті.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300