Відтепер в Ірпені адмінзбір за реєстрацію нерухомості можна сплатити через Дію

Photoeditorsdk Export 2021 08 18t142601.802

Ірпінь став одним із перших міст України, де адміністративний збір за реєстрацію нерухомого майна чи за отримання довідки про наявність нерухомості можна сплачувати через застосунок Дія. Про це редакції ITV повідомила заступниця начальника ірпінського Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП) Олеся Каранюк.

«Якщо раніше люди сплачували цей адмінзбір у банках, витрачаючи багато часу в чергах до кас або терміналів, то зараз вони можуть, не відходячи від адміністратора ЦНАП під час реєстрації нерухомого майна чи отримання довідки про нього, платити через застосунок Дія у своєму смартфоні. Адміністратор надає заявнику QR-код, заявник цей код сканує, і Дія автоматично переводить його в режим оплати через одну з платіжних систем», – розповіла Олеся Каранюк.

«Поки що онлайн-оплату тестують на послугах, пов’язаних із нерухомим майном, щоби побачити, як це запрацює. Якщо пілотний проєкт буде популярним серед відвідувачів ЦНАП, то згодом новація пошириться й на інші адміністративні послуги», – пояснила заступниця керівника ЦНАП.

Нагадаємо, Ірпінь також увійшов у першу п’ятірку міст України, в яких незабаром у тестовому режимі запровадять дистанційну реєстрацію місця проживання. Завдяки застосунку Дія ця послуга буде доступна в смартфоні без відвідування ЦНАП.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300