Відзавтра на Київщині пом’якшується карантин

5ebd1c2034cd5543690358

Із 26 травня в Київській області послаблюється карантин: дозволяють роботу громадського транспорту, дитсадків та готелів, проведення релігійних заходів і спортивних змагань. Про це повідомив на брифінгу виконувач обов’язків голови Київської облдержадміністрації Василь Володін.

За його словами, станом на сьогоднішній ранок Київщина відповідає критеріям, які дозволяють пом’якшення карантину. «На сьогодні в Київській області маємо наступні показники: інцидентність — 11,94 (випадків COVID-19 за 7 днів на 100 тис. жителів), завантаженість ліжок (для пацієнтів із коронавірусом) — 19,03%, середня кількість ПЛР-тестувань — 19,34 (на 100 тис. населення). Ці цифри отримали рано-вранці, оперативно провели засідання комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Радий повідомити вам її рішення: з завтрашнього дня, 26 травня, вівторка, в Київській області карантин пом’якшено», — сказав Володін.

Зокрема, за його словами, дозволяються регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення автотранспортом у міському, приміському, міжміському та внутрішньообласному сполученні. При цьому кількість пасажирів повинна дорівнювати кількості місць для сидіння. Відстань між пасажирами й водієм має становити не менше метра або повинен бути захисний екран; усі зобов’язані бути в масках. Перед початком зміни салони будуть дезинфікувати, а водії проходитимуть температурний скринінг.

Також можуть відкритися дитячі садки й готелі — за умови дотримання протиепідемічних заходів.

Релігійні заходи можливі за умови перебування в приміщені обмеженої кількості людей (одна особа — на 10 квадратних метрів) і температурного скринінгу при вході. Крім того, має бути облаштоване місце для дезинфекції рук, усі повинні бути в масках.  

Дозволяється й проведення спортивних заходів без глядачів і за умови, що буде не більше 50 учасників (якщо їх більше, то потрібне погодження з МОЗ).  

«Окремо зазначаю, що це рішення не остаточне. Облдержадміністрація продовжує моніторити епідемічну ситуацію, і в разі, якщо захворюваність зростатиме, карантинні обмеження знову можуть бути посилені», — зауважив т. в. о. голови облдержадміністрації.

Нагадаємо, за добу діагноз COVID-19 підтвердився у 18 жителів Київської області (усього — 1437 випадків захворювання), видужало 9 осіб (загалом — 300).


Підписуйтеся на новий Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300