Власна символіка, програми розвитку, почесне звання: результати 11-ї сесії в Коцюбинському (відео)

У Коцюбинській громаді – історичний день: селище отримало свою офіційну символіку. Давній талісман – руда білка, повні мішки з зерном як символ добробуту та ангел-охоронець, що уособлює мир у громаді, відтепер прикрашають прапор та малий і великий герби. Їх затверджено на 11-й сесії селищної ради. Автор проєкту – фаховий геральдист, заслужений художник України Олекса Руденко.

Олекса Руденко, заслужений художник України:
«Ми вважаємо, що в цій символіці відображено молоду динамічну територіальну громаду з давньою історією».

Сергій Даніш, Коцюбинський селищний голова:
«Дуже чудово, і воно так має бути! Нова територіальна громада має бути зі своїм гербом, зі своїм прапором».

Окрім нової символіки, депутати розглянули ряд важливих освітніх і фінансових питань. А також програми з удосконалення організації харчування в школах і дитсадках, розвитку фізичної культури і спорту, підтримки сімей, які опинилися в складних життєвих ситуаціях.

Вікторія Баран, заступниця Коцюбинського селищного голови з гуманітарних і соціальних питань:
«Для багатодітних родин, дітей із особливими потребами, для того, щоб успішніше організувати цю роботу, згуртувати їх, надати, можливо, допомогу, оздоровлення якраз спрямована ця програма».

Цього ж дня мешканцю селища Олександру Жуковіну присвоїли звання Почесного громадянина Коцюбинського. Жуковін – український актор, режисер, член Ліги каскадерів, у творчому арсеналі якого вже понад 30 робіт та проєктів.

Вікторія Баран:
«Нещодавно йому присвоїли звання народного артиста України. І, звичайно, такі люди цінні для селища, тому громада підтримала таке рішення, і сесія також».

Окрім цього, на сесії затвердили рішення про створення офіційного веб-сайту Коцюбинського.

Сергій Даніш:
«Він має бути, має бути все видно. Сьогодні в нас поки що в селищній раді все на дошці вивішується, але зараз електронне життя, так буде людям зручніше».

Загалом у Коцюбинському робота кипить – наводять лад у всіх сферах. А зараз ще й готуються та чепурять селище до 80-річного ювілею, який відбудеться вже 11 вересня.

Сергій Даніш:
«Я запрошую громаду до святкування, до урочистостей. Відпочивайте, гордіться своїм селищем і дбайте про те, щоб було чим гордитися».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300