Володимир Карплюк розповів про «вотсапну» повістку прокуратури і втечу прокурорів з допиту

Photoeditorsdk Export 2020 01 22t163100.620

Прокурори Ірпінського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури з грубим порушенням процедури викликали на допит голову Інвестиційної ради Ірпеня Володимира Карплюка, а потім самі зірвали призначену ними процесуальну дію. Про це Карплюк повідомив сьогодні на своїй сторінці в соцмережі.

«22 січня я прибув до прокуратури Ірпеня… Вони (прокурори) не надіслали повістку на мою адресу, а замість цього скинули її на месенджер «What’sApp» з невідомого номера моєму колишньому адвокату. Вотсапні прокурори призначили процесуальну дію на сьогодні на 10:00. Я з’явився вчасно. Побачивши мене, прокурори покинули власний кабінет. Колега прокурора повідомив мені, що мій прокурор на лікарняному і просто «зайшов на роботу забрати особисті речі». Я попросив колегу прокурора виписати мені офіційну повістку на наступну процесуальну дію, втім, він відмовився це робити», – розповів Володимир Карплюк.

«Прокурори однозначно знали, що я збирався вчора відлетіти за кордон, тому що квитки були куплені заздалегідь, і саме тому на сьогодні вони дали мені повістку… Я переніс свою поїздку і добросовісно з‘явився до прокуратури. Та, на жаль, прокурори так і не змогли мені вручити офіційну повістку, – зазначив голова Інвестради. – Мета цих дій була одна: спровокувати ситуацію, щоби я належним шляхом не отримав повістку, не прийшов, і щоби начебто були підстави для обрання міри запобіжного заходу у зв’язку з тим, що я нібито не з’являюся на допити».

Карплюк висловив сподівання, що його все ж «повідомлять належним чином» про виклик на допит і запевнив, що обов’язково прийде до прокуратури. «Мені немає чого боятися з цього приводу», – зауважив він. 

За словами політика, «цей бардак у прокуратурі Ірпеня роками кришує Києво-Святошинський місцевий прокурор Юрій Дмитрунь, і реформа прокуратури повинна початися з того, що Дмитрунь має відсидіти за незаконне збагачення та кришування схем».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Ірпінці доєдналися до естафери «Біг заради гармонії»

Сьогодні, 12:20

Детальніше
В Ірпені створили робочу групу з експертної оцінки мистецьких ініціатив 

Сьогодні, 12:00

Детальніше
Муніципальна варта Ірпеня розпочала проводити серію тренінгів із тактичної медицини для учасників «Джури»

Сьогодні, 10:47

Детальніше
В Ірпені спецпризначенці та волонтери організували благодійний ярмарок (відео)

23 Apr 20:02

Детальніше
Ірпінська громада попрощалася з Валерієм Остапчуком (позивний «Туркмен»)

23 Apr 20:00

Детальніше
Мікроавтобус "Mercedes", дрони, генератор: бійці 117-ї бригади отримали допомогу від ірпінських благодійників

23 Apr 16:51

Детальніше
Припинено повноваження ірпінської депутатки Валентини Кравченко — партія "Нові Обличчя"

23 Apr 15:11

Детальніше
В Ірпінському відділі поліції запровадили систему Custody Records (відео)

23 Apr 14:29

Детальніше
Всі новини
300x300