Володимир Карплюк утримує 25-у позицію в рейтингу найвпливовіших людей Київщини

Photoeditorsdk Export 2019 12 28t124342.544

Ексмер, а нині голова Інвестиційної ради Ірпеня та лідер партії «Нові обличчя» Володимир Карплюк другий рік поспіль зберігає за собою 25-у позицію в ТОП-100 найвпливовіших людей Київської області. За підсумками року рейтинг готує інформаційний портал «Моя Київщина».

У супровідній статті зазначається, що на позачергових парламентських виборах у цьому році Володимир Карплюк мав усі шанси на перемогу в 95-му окрузі, проте завдяки бренду партії «Слуга народу» депутатський мандат несподівано дістався «забудовнику Олександру Горобцю, якого до виборів ніхто не знав». 

Автори зауважують, що Карплюк, який добровільно склав повноваження міського голови у 2018 році, зберігає вплив на управління містом, оскільки попередня і нинішній в. о. мера – Анастасія Попсуй і Андрій Літвинов – є представниками партії «Нові обличчя».

У статті згадується про «проблему перенаповнення закладів освіти» Ірпеня, яку поки що не змогли повністю вирішити два нові ліцеї і три дитсадки, побудовані в останні роки. Водночас видання наголошує, що «в місті створили та реконструювали 16 парків та скверів, побудовали набережну, що істотно покращило туристичну привабливість Ірпеня».

Йдеться також і про тиск на Карплюка з боку колишніх Генпрокурора та керівника прокуратури області – зокрема, про відкриття низки кримінальних проваджень, які вже тривалий час безрезультатно «розслідуються». «Колишній прокурор Київщини Чібісов театрально намагався вручити йому підозру, а ексгенпрокурор Луценко влітку особисто приїздив до Ірпеня, щоб змусити ексмера з’явитися на допит, проте обоє зазнали фіаско», – розповідається в матеріалі.

«Він (Володимир Карплюк) очолює Інвестиційну раду Ірпеня та проводить переговори з політичними діячами на тему місцевих виборів 2020 року… Варто зазначити, що партія Карплюка має серйозну підтримку в Ірпені, а також планує поборотися за мандати в Київоблраді та радах новостворених ОТГ. До слова, у 2015 році на місцевих виборах від «Нових облич» було обрано 5 міських голів і депутатів у 22 місцевих радах. Завдання цього разу, як мінімум, не погіршити попередній результат», – резюмують автори.

Нардеп Олександр Горобець отримав у рейтингу 54-е місце, селищний голова Гостомеля Юрій Прилипко – 87-е. 

Окрім Володимира Карплюка, до ТОП-100 потрапили й інші представники партії «Нові обличчя»: міський голова Боярки Олександр Зарубін (84-а позиція) та депутат Ірпінської міської ради Андрій Страховський (98-е місце).

У першій частині рейтингу – олігархи Ігор Коломойський, Василь Хмельницький, Юрій Косюк і Костянтин Жеваго, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, голова Офісу Президента України Андрій Богдан, співголова парламентської фракції «Опозиційна платформа – За Життя» Юрій Бойко, голова Київської облради Микола Стариченко, голова облдержадміністрації Олексій Чернишов, мер Києва Віталій Кличко, начальник поліції області Андрій Нєбитов, представники великого бізнесу Олександр і Галина Гереги, Тетяна й Анатолій Засухи, Євген Сігал, нинішні й колишні депутати тощо.  

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300