1

Врятуймо життя: на операцію ірпінському вишивальнику Івану Рябчуку потрібно ще 30% суми

Photoeditorsdk Export (1)

На оплату операції, яка врятує життя відомого ірпінського вишивальника, автора унікальної колекції «Вишитий Кобзар» Івана Рябчука благодійники зібрали 45 тис. грн. Проте цієї суми недостатньо. Про це написав на своїй сторінці у фейсбуці директор Ірпінського історико-краєзнавчого музею Анатолій Зборовський.

«На заклик зібрати гроші для талановитого вишивальника Івана Івановича Рябчука з міста Ірпеня на операцію із заміни сердечного клапана відгукнулося багато людей. Зібрано 45 тисяч гривень. Але треба ще 20 тисяч. Операція коштує 65 тисяч гривень. Я вдруге звертаюся до всіх добрих людей. Виставка «Вишитий Кобзар» (вишиті Іваном Рябчуком вірші Тараса Шевченка) експонувалася в багатьох містах України і за кордоном. Іван Іванович радував своєю творчістю багатьох шанувальників українського мистецтва. Не будьмо байдужими. Врятуймо життя талановитому майстру. Хто скільки може. № картки І.І. Рябчука 5168745608989460», – зазначив Зборовський.

Нагадаємо, Іван Рябчук вишив понад 60 віршів Тараса Шевченка. Ім’я ірпінського митця внесене до книги Національних рекордів України. 


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300