Втрата літаків у Гостомелі – це службова недбалість, – командир «Мрії» Антонов

Jpg 60

Знищення російськими військами найбільшого у світі літака Ан-225 «Мрія» та інших повітряних суден, які перебували в Гостомельському аеропорту, було наслідком службової недбалості керівництва Державного підприємства «Антонов». Про це заявив в інтерв’ю «Главкому» командир «Мрії» Дмитро Антонов.

«26 січня аеропорт у Лейпцигу… запропонував свої стоянки для усього парку наших літаків. Для їх переміщення потрібно було ухвалити рішення. Чесно кажучи, я не знаю, у чому саме були (причини зволікань), фінансові чи політичні. Знаю лише, що пропозиція німців одразу не була прийнята українською стороною, продовжувалися якісь переговори. Наші літаки могли вилетіти з Гостомеля будь-якої миті, бо нас були готові приймати. Окрім Ан-225, на якому замінювали двигун (і це не було великою проблемою для того, щоби він злетів на п’яти двигунах), були ще повністю справні Ан-26 і Ан-74… Неухвалене рішення перемістити літаки лежить на керівництві, я його розцінюю як службову недбалість», – сказав льотчик.

За його словами, окупанти знищили або завдали серйозних ушкоджень майже половині літаків ДП «Антонов».

«Це Ан-24, Ан-26, Ан-225 – «Мрія», Ан-22 і Ан-124. Крайні два літаки дуже сильно пошкоджені. Ще Ан-132 … Тобто загалом шість літаків знищено або сильно пошкоджено. Кажуть, можна буде відновити Ан-124, але невідомо коли», – зазначив Дмитро Антонов.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300