Виховання гольфом в «Astor School» (відео)

Підготовка до удару, замах і… промах! Але хоча ключка розминулася з м’ячиком ще на старті – не біда. У цих юних гольфістів є безліч можливостей відпрацювати і тактику, і стратегію гри. Адже діти навчаються в «Astor School», що розташована в Межигір’ї поруч із гольф-полем. А гра в гольф – це особлива «фішка» цієї школи й основний її вид спорту.

Андрій Піллероа, засновник мережі «Astor School»:
«Для дітей це зараз більше як розвага, вони тренуються і їм це подобається. А головний тренер – пан Геннадій – дивиться, хто більше має хист до цього заняття або хто має більше бажання, тому що тут головне – бажання. І є ще заняття додаткові, як факультативи – коли діти приходять додатково займатися. Отам уже їх готують для можливості в майбутньому бути спортсменом».

Із дітьми займається досвідчений тренер Геннадій Дробишевський. Каже – потенціал є в кожної дитини. Просто займатися з меншими треба в ігровій формі, а старших можна вже тренувати по-справжньому. Але з м’ячем і ключкою з радістю працюють усі.

Геннадій Дробишевський, тренер:
«Їм завжди в радість усе, що рухається, все, що летить – вони задоволені всім».

Іван, учень «Astor School»:
«Ось так ти бєш, і там він (мяч) летитьце дуже гарно виглядає».

Марко, учень «Astor School»: 
«Сенс кожного тренування – забити за меншу кількість ударів. І забивають усі, питання лише, як довго».

Варвара, учениця «Astor School»:
«Це весело, це цікаво».

А поки діти на канікулах, у школі організували навчання гри в гольф і для вчителів – не лише для фізруків, а й для всіх охочих. Щоб на перервах чи в будь-який інший позаурочний час вони могли вийти з дітьми на гольф-розрядку.

Роман Попов, викладач англійської мови:
«Я сам гольфіст у минулому. Мені запропонували пройти цей курс, отримати сертифікат і почати викладати гольф-програму. Мені це дуже цікаво».

Уроки з гольфу проводить міжнародний експерт, консультант всеукраїнської Федерації гольфу Девід Керні. Каже – зараз важливо ознайомити учасників із азами гри, правилами безпеки, відпрацювати підготовку до тренувань тощо. Разом із учителями пройти навчальний курс із гольфу могли й батьки учнів «Astor School».

Фанн, батько учня «Astor School»:
«Я навіть не зрозумів, що це курс для вчителів і тренерів. Мені дуже цікаво, подобається, тому що це трішки відрізняється від уроків гольфу, які я вже проходив раніше».

До навчання гольфу в «Astor School» долучилася й Федерація гольфу України.

Андрій Піллероа:
«Федерація гольфу допомагає нам підняти якість навчання серед наших учителів, тобто є великий плюс у цьому, і ми вже плануємо на наступний рік змагання серед учнів наших шкіл і інших шкіл. Вони будуть проходити в Межигір’ї».

Альона Терещук, директорка дитячої Школи олімпійського резерву з гольфу:
«Для федерації дуже важливо розпочинати навчання саме в школах, тому що ці дітки є перспективними, і в майбутньому вони можуть займатися в Школі олімпійського резерву, брати участь у чемпіонатах України, в європейських та світових змаганнях. І, можливо, це будуть саме перші учасники Олімпіади». 

Це був перший етап навчання. По завершенню курсу всі учасники отримають відповідні сертифікати. Такі заходи планують зробити в школі систематичними і залучати до них усе більше вчителів.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300