Вже у грудні водії зможуть залишати права вдома

630 360 1571924200 964

Уже в грудні українські водії зможуть залишати свої посвідчення вдома й користуватися їх електронними версіями у смартфонах. Про це в інтерв’ю «Радіо Свобода» заявив віцепрем’єр і міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Два-три тижні до Нового року вже можна буде насолоджуватися електронними правами», – сказав він.

«Додаток уже тестується, я його вже бачив. Кожного дня у нас є регулярні зустрічі з нашими розробниками. Тобто все на виході. Мені здається, що в перших числах грудня у нас буде вже все готово до релізу. Ми будемо чекати гарної нагоди для того, щоб провести велику презентацію, щоб багато людей про це дізналися. Я думаю, що це, можливо, буде на презентації «100 днів роботи уряду» – тобто це середина грудня. Але на початку грудня вже все буде готово», – заявив міністр.

Як повідомлялося, 23 жовтня Кабмін ухвалив рішення, що дозволять запустити деякі онлайн-послуги, зокрема мобільний додаток, за допомогою якого можна буде створити електронний образ свого водійського посвідчення та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу (техпаспорта). Електронні копії документів матимуть таку ж юридичну силу, як і оригінали. Однак створити електронні дублікати можна буде лише з документів сучасного зразка, тобто пластикових.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300