Як Ірпінське НВО «Освіта» готується до навчального року (відео)

Невирішених питань – непочатий край. Але він не береться за голову, а береться за роботу. Це Ірпінське навчально-виховне об’єднання «Освіта» і його директор Олексій Кучинський. На посаді керівника цього закладу він уперше готується до 1 вересня.

Ірина, мама учня НВО «Освіта»:
«Особисто я вперше бачу, щоб директор школи допомагав вивантажувати й завантажувати меблі. Це вже про щось говорить».

До закладу саме привезли парти для молодших школярів. Хоч меблі й важливі, але директор зізнається: найболючіша проблема – несправна система каналізації. Тому найперше взялися за її ремонт, бо без неї взагалі неможливо було б розпочати навчальний процес.

Олексій Кучинський, директор Ірпінського НВО «Освіта»:
«Тут усе було закоксоване, труби були непрохідні, вони були де задуті піною, де заклеєні скотчем, і вона (каналізація – ред.) повністю була гнила. Тому для того, щоб узагалі заклад допустили до освітнього процесу, необхідно було вирішити найперше це питання».

Услід за оновленням каналізації капітально відремонтують і туалет. Директор каже – в сучасній школі санвузол не може бути в такому стані.

Олексій Кучинський:
«Можливо, цей ремонт не встигнуть зробити до 1 вересня, оскільки це займає зазвичай багато часу, однак ми робимо все можливе, щоб створити комфортні умови для учнів, щоб вони ходили в нормальну вбиральню, і не було цього запаху, який зараз тут присутній, і він (туалет – ред.) мав сучасний вигляд».

А що стосується покращення освітнього процесу, то заклад поповниться ще двома мультимедійними комплексами, і тепер їх буде вже три. На всю потужність запрацює і комп’ютерний клас. Кімната для цього вже підготовлена. Комп’ютери теж є, але чомусь не використовувались і лежать у шафі.

Олег Білорус, начальник управління освіти і науки Ірпінської міськради:
«Цей заклад у свій час був одним із найкращих у нашій громаді. Існувала достатньо широка мережа гурткової і секційної роботи. Ми повинні взяти ті сильні сторони, характерні саме для цього закладу, і їх розвивати й продовжувати».

За дорученням міського голови Олександра Маркушина на матеріально-технічне оснащення школи вже виділено пів мільйона гривень. Над вирішенням шкільних питань разом із керівництвом закладу активно працюють депутатки міськради Віолетта Дворнікова та Оксана Нечитайло. Спільно з директором розписали проблеми, визначили черговість їх вирішення та запланували роботу на перспективу. Найближчим часом розроблятимуть проєкт реконструкції шкільного двору. 

Оксана Нечитайло, депутатка Ірпінської міськради від партії «Нові Обличчя»:
«Ми плануємо протягом зими затвердити сам проєкт, а вже в наступному році надіємося протягом літніх канікул зробити повністю ремонт території, зробити газон, гарні клумби, гарні спортивні території, зони для відпочинку і також коворкінгові території, які на даний час популярні біля шкіл. У нас їх ще немає».

Віолетта Дворнікова, радниця Ірпінського міського голови, депутатка міськради від ВО «Батьківщина»:
«Щиро вірю, що новий директор справиться з цими проблемами, тому що в нього є така підтримка, як ми. Сила в команді. Якщо всі педагоги будуть зацікавлені працювати на благо цієї школи, ми досягнемо разом неймовірного результату».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300