Як ірпінські комунальники чистять «ливнівки» (відео)

Олександра Страдецька, журналістка:

«Дощова каналізація або, як її називають у просторіччі, «ливнівка» за одну зливу пропускає тонни води та залишає поверхню дороги сухою. Але з часом через решітки в каналізацію потрапляє сміття, яке потрібно чистити, щоби при зливі вона виконувала функцію водовідведення. Чим і займаються працівники УЖКГ «Ірпінь»».

Основна частина «ливнівки» – зливо-приймальний колодязь. Туди потрапляє і вода, і сміття разом із нею. Комунальники чистять колодязі близько 10 разів на рік. Особливої уваги ливнівки потребують восени – в сезон дощів та листопаду.

Дмитро Сухомлин, заступник директора КП «УЖКГ «Ірпінь»» із питань благоустрою міста:

«Роботи з очищення зливово-дощової каналізації ми проводимо регулярно, бо якщо її завчасно не прочистити, то, відповідно, дощові води не будуть іти в централізовану дощову каналізацію».

Для того, щоб очистити дощовий колодязь, комунальники знімають захисну решітку і за допомогою лопати обережно, щоб не зачепити трубу, дістають звідти сміття. Очистка однієї «ливнівки» в середньому займає 15 хвилин. А по всьому місту їх близько 300. На роботах задіяні дві бригади.

Дмитро Сухомлин:

«Поки сприятливі погодні умови, поки немає опадів, ми їх чистимо. Зараз якнайшвидше нам треба це зробити до зимового періоду».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300