Як працює «Ірпіньводоканал» в умовах «червоної зони» (відео)

Карантин не карантин, а «Ірпіньводоканал», як стратегічно важливе підприємство, зобов’язаний працювати за будь-яких умов. А от споживачам його послуг в умовах «червоної зони» приходити на підприємство не рекомендують. Тут запевняють – усі важливі питання можна вирішити без особистого візиту. Зокрема, дистанційно можна зробити перерахунок та коригування обсягів постачання води та водовідведення.

Валентина Кравченко, заступниця начальника КП «Ірпіньводоканал»:
«Сьогодні, в умовах «червоної зони», ви можете сфотографувати свій водолічильник, надіслати за номером нашого телефону на вайбер, і ми зробимо перерахунок за тими фактичними кубами, які будуть на фото».

Немає потреби особисто приносити й заявку на опломбування чи розпломбування лічильника. Заявку можна надіслати на вайбер. Номер (067)219-84-80.

Світлана, операторка КП «Ірпіньводоканал»:
«Була заміна лічильника. На вайбер вони надсилають нам знятий лічильник, установлений лічильник, і ми формуємо заявку на опломбування».

За потреби дистанційно можна внести й зміни в персоніфіковані дані споживача. Наприклад, тоді, коли змінюється кількість осіб, зареєстрованих у помешканні.

Валентина Кравченко:
«Можливо, в когось хтось помер, а в людини немає водолічильника, і нарахування йде за нормою. То людина може нам на вайбер, на номер телефону (067)219-84-80, направити свідоцтво про смерть. Якщо хтось виписався, також надсилають нам довідку, що людина виписалася, щоб вести нарахування вже на правильну, коректну кількість осіб».

Так само дистанційно можна передати й дані про повірку лічильника. Але на підприємстві зауважують – не плутати повірку лічильника з передачею показників.

Валентина Кравченко:
«І в умовах «червоної зони» і без умов «червоної зони» ми зараз дуже активно працюємо з повірками водолічильників. Це перевірка стану лічильника. Бо деякі думають, що це треба передати показники. Пройшов повірку чи не пройшов – це ми робимо також без наявності абонентів».

Що ж стосується передачі показників лічильника, то в умовах «червоної зони» все більше споживачів «Ірпіньводоканалу» обирають форму онлайн. А вже оператори абонвідділу переносять дані від кожного абонента в програму особових рахунків.

Валентина Джижуленко, операторка КП «Ірпіньводоканал»:
«У нас є особистий кабінет і чат-бот для того, щоб залишати показники».

З юридичними особами дещо інакше. Взаєморозрахунки з ними  відбуваються на основі спеціальної довідки про  водопостачання та водовідведення, а також акту виконаних робіт. Ці документи треба було подавати особисто з оригінальним підписом. Але в умовах «червоної зони» і тут передбачили можливість приймати довідки та акти онлайн. Щоправда, є одне зауваження.

Людмила Гладка, інспекторка відділу збуту КП «Ірпіньводоканал»:
«По закінченню терміну «червоної зони», коли вже стане трошки краще, ми все одно просимо людей обовязково повернути нам оригінали актів із живими підписами».

Комунальники радять своїм абонентам берегти себе і в період епідемії коронавірусу уникати зайвих контактів. Але якщо зараз комусь таки вкрай необхідно прийти до них особисто, це може відбутися за умови суворого дотримання вимог «червоної зони».

Валентина Кравченко:
«Наше підприємство – КП «Ірпіньводоканал» – працює згідно з протоколом №24 від 28 жовтня. Як і всі, ми, звичайно, приймаємо людей вакцинованих і з ПЛР-тестами».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300