Як працюють в округах ірпінські депутати від партії «Нові Обличчя» (відео)

Ірина Іскрицька готує до першого класу старшого синочка. Але проблема в тому, що родина не зареєстрована за місцем проживання. І щоб засвідчити факт проживання в Ірпені, жінка звернулася до депутатки свого округу. В результаті мама вже не хвилюється за майбутнього школярика.

Ірина Іскрицька, мешканка Ірпеня:
«Нам виписали ось такий акт, що ми дійсно є і можемо вступати в школу. Так що ми всі свої проблеми маленькі вирішили. Дякую нашому депутату Оксані Нечитайло».

Тепер щочетверга Оксана зустрічається зі своїми виборцями в невеличкому приміщенні третьої школи. Каже, більшість мешканців звертаються стосовно матеріальної допомоги, є в людей проблеми і з пропискою. Часто просять реконструювати прибудинкові території, зробити ремонти в будинках тощо.

Оксана Нечитайло, депутатка Ірпінської міськради від партії «Нові Обличчя»:
«Зараз ми активно змінюємо і реконструюємо прибудинкові території, ми вже поміняли всі поштові скриньки, здійснюємо поточний ремонт у каналізаційних і теплових мережах».

Оксана впевнена, що вдасться вирішити й багато інших проблем мікрорайону, бо має потужну підтримку команди «Нових Облич».

Олександр Пащинський, депутат Ірпінської міськради, голова фракції «Нові Обличчя»:
«В Ірпінській міськраді наша фракція представлена найбільшим складом, і наші депутати присутні в кожній комісії – можливо, десь і більше, ніж одна-дві людини. Тому ми стараємося приділяти в усіх сферах нашу увагу і стараємося контролювати, звичайно, більшість питань».

Голова  фракції «Нові Обличчя» Олександр Пащинський уже не перший рік веде особистий прийоми у своєму окрузі, у школі №12. Каже, проблеми його виборців ті ж самі, що й в інших. Найболючіші – коли хворіють на онкологію і потрібні кошти на складні операції. А ще цього разу був випадок, коли знадобилися послуги «Юридичної клініки», яка віднедавна безкоштовно надає їх у ЦНАПі. Проблема  пов’язана з реєстрацією місця проживання.

Олександр Пащинський:
«Ми збираємо ці документи наших мешканців, передаємо і також супроводжуємо, щоб правильно скласти юридично ці документи і допомогти мешканцям у вирішенні цього питання».

Більше тисячі людей за три роки свого депутатства прийняв і Андрій Літвинов. Щоп’ятниці він зустрічається зі своїми виборцями на БКЗ. Каже, більшість ініціатив мешканців мікрорайону в попередній каденції вдалося реалізувати.

Андрій Літвинов, депутат Ірпінської міськради від партії «Нові Обличчя»:
«Коли я тільки став депутатом, перше, що люди хотіли – вони хотіли побачити суттєві зміни в житловому фонді, побачити ремонт прибудинкових територій, доріг, комунікацій і т. д. Ми почали  з першого питання – це прибудинкові – і за останні два роки зробили на БКЗ майже всі прибудинкові території».

Свій округ Літвинов називає дуже творчим. На цьому прийомі, окрім соціальних питань, йому довелося зайнятися ще й питаннями місцевого хору.

Хористка:
«Ми їздимо кожна автобусом, пенсіонери ми. Тому Андрій Вікторович нам допомагає робити проїзні квитки на рік».

Варто зазначити, що місцеві депутати працюють на громадських засадах, і за їхню діяльність зарплату ніхто не виплачує. Тому активність кожного з них залежить від того, як побудована робота в самій фракції.

Олександр Пащинський:    
«Перше і найголовніше – це було визначено, що кожен із депутатів має вести особистий прийом, він має спілкуватися зі своїми виборцями, має знати нагальні проблеми і питання для того, щоб ми в подальшому могли обговорювати ці питання, вносити на комісії, відстоювати їх і надавати якісні послуги в нашому місті».

Час і місце прийомів громадян кожен депутат визначає самостійно і повідомляє виборців через інформаційні листівки та в соцмережах.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300