Як в Ірпені борються з амброзією (відео)

Олександра Страдецька, журналістка:

«Кінець липня – початок серпня – період найнебезпечнішого бур’яну – амброзії. Вона псує життя як чутливим алергікам, так і людям без алергії. Як із рослиною-шкідником борються в Ірпені, ми зараз дізнаємося».

Амброзія полинолиста – отруйна рослина, пилок якої викликає алергічний риніт. Ще понад 100 років тому вона випадково потрапила до Європи з Північної Америки. Облюбувала всю Україну й не оминула Ірпінь. Найбільше її вздовж доріг, у парках, скверах та в місцях із підвищеною вологістю. Роботи вистачає, тому зараз по всьому місту працюють 6 бригад.

Дмитро Сухомлин, заступник директора КП «УЖКГ «Ірпінь»» із питань благоустрою міста:

«На минулому тижні ми розпочали роботу з ліквідації амброзії по місту Ірпінь. Її треба обробити «Амбростопом», почекати десь тиждень і через тиждень скосити. Тоді буде найбільший ефект, і вона не буде з’являтися в цьому ж місці. Або її треба виривати з коренем».

Уже третій рік поспіль із міського бюджету виділяють по 50 тисяч гривень на боротьбу з амброзією. Їх вистачає, щоб придбати 2 куби спеціального засобу – «Амбростопу». Це розчин на основі природного мінералу бішофіту. Він не шкідливий для людей і тварин, а от у знищенні амброзії дієвий.

Дмитро Сухомлин:

«Якщо її просто скосити, її буде ще більше, і вона щороку буде розростатися і розростатися. Тому без цього засобу, яким ми користуємося вже протягом трьох років, бажаного ефекту не буде – вона буде лише скошуватися та набирати все більше й більше сили. Обробити цю рослину необхідно до періоду цвітіння – це десь початок серпня. Тому ми зараз працюємо щоденно над її ліквідацією».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300