Як змінити місце голосування: залишилося 7 днів

вибори фото

25 березня 2019 року закінчується термін, коли кожен громадянин України може тимчасово змінити місце голосування на президентських виборах. Мова йде про внутрішньо переміщених осіб та людей, які з різних причин планують голосувати не за місцем своєї реєстрації.

Для тимчасової зміни місця голосування, переселенцям зі сходу знадобиться лише паспорт. Ішним особам, хто не зареєстрований в ірпінському регіоні і планує тут голосувати, необхідно мати паспорт та документ, що підтвердить місце перебування на момент виборів. Це може бути довідка з місця роботи або з місця навчання, договір оренди житла або витяг з держреєстру на право власності житла. Якщо таких документів немає, то можна надати акт від місцевого депутата, який підтвердить місце перебування громадянина.

Після цього необхідно звернутися до регіонального представництва державного реєстру виборців, написати заяву, обрати найближчу виборчу дільницю та отримати посвідчення, яке замінить традиційне запрошення.

Зараз в Ірпені лише переселенців проживає понад 9 тисяч. Тому фахівці радять завчасно забезпечити собі місце у списках виборців, звернувшись до державного реєстру виборців за адресою: м. Ірпінь, вул. Шевченка, 2-а, Ірпінська міська рада, 4 поверх, к.69,70.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300