З 5 по 9 квітня в Ірпені посилять карантинні обмеження (відео)

Закрити на тиждень дитсадки, у школах залишити дистанційне навчання, відновити роботу волонтерського штабу і виділити кошти на дезінфекцію. Такі рішення прийняті сьогодні на засіданні місцевої комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у звязку зі стрімким поширенням коронавірусу на території Ірпінської громади.

Андрій Левківський, директор Ірпінського центру первинної медико-санітарної допомоги:
«Захворюваність на COVID порівняно з минулим місяцем зросла в три з половиною рази. Лікарські прийоми перевантажені: щодня лікар приймає 50–60 пацієнтів, і більше половини з них – це хворі з підозрою на COVID-19. Дуже важко працювати медикам, медична система перевантажена. Час від часу пацієнтам доводиться відмовляти, перезаписувати їх на наступні дні».

Нові обмеження доповнять уже існуючі для «червоної зони», в якій зараз перебуває Київська область. Одна з причин посилення карантину – перевантаження медичної системи.

Антон Довгопол, директор Ірпінської центральної міської лікарні:
«Ми витиснули з лікарні все, що ми могли витиснути. На даний момент відкрити якісь додаткові ліжка на базі центральної міської лікарні неможливо. І якщо ми з вами зараз не будемо вживати якихось більш жорстких заходів щодо ситуації в регіоні, то ми будемо змушені відмовляти людям у госпіталізації, і в нас не буде можливості надати їм якісну медичну допомогу».

У школах залишається дистанційне навчання. На тиждень припиняється робота позашкільних гуртків і секцій. На тиждень, до 9 квітня, закриваються комунальні дошкільні заклади. Приватним дитсадкам рекомендовано зробити те саме.

Олег Білорус, начальник управління освіти і науки Ірпінської міськради:
«Для багатьох батьків це дійсно надзвичайно болюче питання – особливо для тих, хто працює. Але ми повинні всі зрозуміти, що на сьогоднішній день найбільш оптимальним, виваженим і доцільним з медичної точки зору буде рішення – і я вношу таку пропозицію – щоби з понеділка, 5 квітня, по 9 квітня ми призупинили освітній процес у наших садочках, щоби розірвати ланцюжок захворювання і зменшити ту динаміку, про яку ми говоримо».

Серед іншого, з 3 по 11 квітня закриваються всі мангальні зони. Відновлюється робота волонтерського штабу.

Антон Головенко, координатор громадської ініціативи «Не будь байдужим»:
«Волонтерський штаб, власне, буде працювати так, як він працював рік тому. У нас є велика база саме тих людей, які потребують допомоги, у нас є зв’язки з підприємцями, які нам допомагають. Усе, що нам залишається – це зараз мобілізувати всі ці сили, організувати логістику й почати допомагати громаді».

Ще один важливий аспект – громадський транспорт. Режим роботи маршрутних автобусів і таксі залишили без змін. Одна умова завантаження має бути не більше 50 відсотків від кількості місць. У понеділок буде вирішуватися питання спецперепусток.

Андрій Кравчук, перший заступник Ірпінського міського голови:
«Всі ці заходи, які ми сьогодні прийняли – вони, в першу чергу, для забезпечення здоров’я і життя наших громадян. Тому ми закликаємо їх дотримуватися».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300