З Ірпеня стартував веломарафон «TransUkraїne – bikepacking race 2021» (відео)

Сонячний червневий ранок. Радісні усмішки та драйвова атмосфера. На центральній площі Ірпеня стартує масштабний веломарафон «TransUkraїne – bikepacking race 2021».

Ігор Устименко, головний організатор веломарафону:
«Величезна подяка місту Ірпінь за те, що допомагає нам проводити bikepacking-марафони. Це в Україні новий рух, він тільки розвивається, і велике спасибі місту за це!»

Ірпінь магнітом притягує велосипедистів. Відтак за останні два місяці такий масштабний велозахід у місті проходить утретє. Цього разу учасниками стали 185 велосипедистів практично з кожного куточка України, а також гості з Росії та Словаччини. Вони мають подолати півтори тисячі кілометрів за 7 днів. Маршрут проляже через мальовничу Волинську область; Овруч, Шацьк зустрічатимуть велосипедистів на шляху до фінішного Львова.

Йохан Кляйн, організатор веломарафону:
«Ми торік провели його в серпні, і з того часу потрошку його готували, прокладали маршрут. І все вийшло чудово, мені здається. Найяскравіші хлопці повинні проїхати це за 5 днів, звичайний хлопець із моєю підготовкою – середньою – проїжджає приблизно за тиждень».

На цей веломарафон чекали майже рік. Більшість учасників уже долали цей складний шлях у минулому році. Їм сподобалося, тому вони сьогодні тут.

Максим Павленко, учасник веломарафону:
«Треба мати бажання, мати велосипед, і просто їхати – і все. Якщо для отримання задоволення, то багато не треба».

Ігор Роговський, учасник веломарафону:
«Для мене цей захід – це вперше в житті, це щось нове. Я думаю, ви тут у кожного учасника запитаєте, і він вам скаже, що налаштований нам приємні враження – це логічно».

Ксенія Грищенко, учасниця веломарафону:
«Це для мене буде спонтанна поїздка. Вперше я буду їхати таку відстань. Але я активно катаюся, у мене вже майже 4 тисячі кілометрів за цей рік».

Веломарафон відбувається за підтримки Ірпінської міської ради та міського голови Олександра Маркушина. До організації заходу також долучилися відомі спортивні бренди: «Craft», «Velosiped», «Happy Elk», «Sport top», «Brooks» та інші. Генеральним спонсором заходу вже вкотре виступило товариство «Відважних».

Володимир Співак, директор товариства «Відважних»:
«Ірпінь із задоволенням приймає всіх учасників велогонки «TransUkraїne». Ми й далі готові продовжувати фінансувати, спонсорувати такі заходи – те, що розвиває молодь, розвиває спорт України і всього світу».

Андрій Кравчук, перший заступник Ірпінського міського голови:
«Ми вдячні організаторам, що такі заходи проводяться саме в Ірпені. Вони проводяться завжди на високому рівні. У такому форматі – це дуже потужно, дуже гарно виглядає, залучає молодь до велосипедного спорту».

Ірпінь бажає велосипедистам успіху та чекає на грандіозному святкуванні й нагородженні переможців. Вони відбудуться 18 липня на ірпінській набережній.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300