В Ірпені запровадили шкільні автобусні маршрути з мікрорайону «Синергія» (відео)

Відтепер дітям із мікрорайону «Синергія» в Ірпені доїжджати до школи буде простіше: в ранковий час пік тут курсуватимуть додаткові маршрутки, які безкоштовно довозитимуть їх до 17-ї школи. Сьогодні у спецрейс вирушили перші автобуси.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:
«Ми домовилися з перевізниками, з нашим АТП, що з району «Синергія» кожного ранку, коли буде йти навчання, до школи виїжджатимуть три маршрутки. Будемо частину коштів компенсовувати з міського бюджету, а частина затрат ляже на АТП».

Раніше діти добиралися до школи рейсовим автобусом, що йде до Києва, і вранці, коли люди активно їхали на роботу, поміститися в нього було складно. Тепер шкільні рейси розвантажать ці маршрутки, відтак дорослим буде комфортніше добиратися на роботу, а дітям – до школи.

Мати школяра:
«Це дуже чудово. По-перше, менше доріг переходити дітям, бо вони (автобуси – ред.) переїжджають на бік Парку Незнайка. А по-друге, звичайно, це зручно, що ми знаємо чіткий час».

Так звані шкільні автобуси відравляються о 7:30, 7:35 та 7:39 із кінцевої зупинки маршруту №379. На шляху до 17-ї школи автобус зупиняється й на інших зупинках і забирає дітей там. Кажуть, якщо такий проєкт себе виправдає, то мережу шкільних рейсів по місту розширять.

Олег Сотніков, менеджер-управитель на автомобільному транспорті ТОВ «Ірпінське АТП 13250»:
«Якщо в нас будуть напрацювання, то в аналогічних умовах, де є скупчення дітей, які їдуть у школу (як приклад 392-й маршрут до 3-ї школи на Северинівській), можна розглядати й таке питання. Це експеримент, треба спробувати, треба подивитися».

Олександр Маркушин:
«У нас є болючий маршрут із Романівки, щоб дітей довозити, і зі Стоянки. Ми ведемо перемовини з тим самим АТП і з іншими перевізниками. Плануємо й (маршрут) від мікрорайону БКЗ, де 420-та маршрутка – теж домовляємося з керівництвом цього напрямку. Ми зараз загалом проробляємо концепцію по всьому місту, і де треба буде, ми будемо рухатися в цьому напрямку і ставити ці маршрути».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300