З початку травня в Ірпені послаблюються карантинні обмеження

4bf72bf1e7e48ae824103a1599730f3e1611251992

З початку травня у зв’язку з виходом із «червоної зони» на території Ірпінської громади послаблюються карантинні обмеження. Про це за результатами засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій повідомив міський голова Олександр Маркушин.

«Ірпінська громада переходить у «помаранчеву» зону за поширенням коронавірусної інфекції. Рішенням місцевої комісії з ТЕБ та НС послаблюємо карантинні обмеження: починають роботу школи, дитсадки, заклади громадського харчування, спортзали, кінотеатри та інші об’єкти господарювання», – написав мер на своїй сторінці у фейсбуці та на телеграм-каналі.

Як зазначається в протоколі засідання комісії, заклади громадського харчування можуть приймати відвідувачів із 7:00 до 24:00, однак їм не дозволяється проводити святкові заходи, бенкети, майстер-класи, публічні події тощо. У кінотеатрах та інших закладах культури, а також у спортивних спорудах під час проведення змагань можна заповнювати не більше 50% глядацьких місць. Діяльність спортзалів і фітнес-центрів допускається за умови дотримання формули «одна особа на 10 квадратних метрів загальної площі». Обмеження кількості присутніх під час масових заходів – одна особа на чотири квадратні метри на відкритому повітрі або заповнення половини місць у залі.

Забороняються перевезення пасажирів в автобусах у кількості більшій ніж 50% місць, передбачених технічною характеристикою  транспортного засобу. Не дозвляється проведення дискотек і робота розважальних закладів.

На період Великодніх свят комісія рекомендувала всім релігійним конфесіям організувати відеотрансляції богослужінь та освячувати пасхальні кошики на відкритому повітрі з дотримання дистанції 1,5 метра та інших протиепідемічних обмежень.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300