З понеділка громадський транспорт у Києві возитиме лише окремі категорії пасажирів

Photoeditorsdk Export 2020 03 22t001955.097

З понеділка, 23 березня, громадський транспорт у Києві перевозитиме виключно працівників організацій, які «забезпечують критично важливі сфери життя міста». Про це повідомив міський голова столиці Віталій Кличко.  

За його словами, йдеться про медичних працівників, рятувальників, правоохоронців, фахівців сфери ЖКГ, людей, які працюють у продуктових магазинах та аптеках, співробітників стратегічних підприємств.

«Їздити в транспорті вони зможуть тільки за наявності спеціальної перепустки для проїзду. Такі перепустки ми зараз передаємо на всі необхідні підприємства. Усі інші користуватися громадським транспортом на час обмежень не зможуть», — сказав Кличко. 

Для таких перевезень розроблено спеціальні маршрути громадського транспорту — по шість автобусних і трамвайних та п’ять тролейбусних.

У кожній одиниці громадського транспорту будуть присутні не менше двох працівників Національної поліції та представник громадського формування «Муніципальна варта». Вони перевірятимуть спеціальні квитки, посвідчення особи та наявність засобів індивідуального захисту.

Крім того, в Києві запроваджуються й інші обмежувальні заходи. У продуктових магазинах і аптеках обмежується кількість відвідувачів: у торговельних приміщеннях може перебувати одна особа на 10 кв. м. 

Також до покращення епідемічної ситуації у столиці забороняється користуватися дитячими та спортивними майданчиками, розташованими в парках, скверах і на прибудинкових територіях.

«В одного носія вірусу коло контактів, за словами фахівців – від 35 до 100 осіб. Тому вірус і розповсюджується так швидко. І якщо ви думаєте, що загроза вірусу – це казка, якою вас лякають — подивіться відеокадри з Італії, де відбувається жахлива трагедія!» — додав Кличко.

Нагадаємо, 20 березня Кабінет Міністрів оголосив у Києві, а також у Дніпропетровській та Івано-Франківській областях режим надзвичайної ситуації.

За даними Міністерства охорони здров’я, 21 березня в столиці було виявлено 6 нових випадків захворювання на COVID-19. Водночас Віталій Кличко заявив про 7 випадків.

Як повідомлялося, в Ірпінському регіоні комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій запровадила нові карантинні заходи. Зокрема, заборонено роботу ринків та ярмарків, закладів, що надають послуги населенню, приватних нотаріусів, прокатів велосипедів та електромобілів, а також відвідування будь-яких дитячих ігрових майданчиків, використання зон барбекю, альтанок та майданчиків для відпочинку в парках і на набережній.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV та отримуйте якісну інформацію!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

В Ірпінському ліцеї №1 встановили сонячну електростанцію (відео)

Сьогодні, 17:03

Детальніше
Громади Київщини отримали нові сміттєвози від Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні

Сьогодні, 16:25

Детальніше
В Ірпені покажуть виставу «Повія» за мотивами роману Панаса Мирного

Сьогодні, 16:19

Детальніше
У дитсадку "Піноккіо" в Бородянці встановлять сонячні панелі (відео)

Сьогодні, 13:07

Детальніше
В Ірпені відбудеться цикл майстер-класів «Великодні майстерки»

Сьогодні, 12:57

Детальніше
Молодіжний парламент Ірпеня співпрацюватиме з Освітньою академією "UAdvise" (відео)

18 Apr 20:38

Детальніше
Як зацікавити дитину українськими міфами: Нік Лисицький презентує новий мультивсесвіт за мотивами української міфології

18 Apr 16:05

Детальніше
Мільйон в Ірпені й триста тисяч в Обухові: скільки заробляють "земельники" у міськрадах Київщини

18 Apr 15:46

Детальніше
Всі новини
300x300