За кошти Громадського бюджету Ірпеня видано книгу «Історія Ірпінського краю»

Photoeditorsdk Export (11)

За кошти Громадського бюджету Ірпеня вийшло друком доповнене видання книги Анатолія Зборовського «Історія Ірпінського краю». Про це розповів автор на своїй сторінці в соцмережі.

«За програмою «Громадський бюджет міста Ірпінь» вийшло друком нове, доповнене видання «Історії Ірпінського краю». Книга буде безплатно розповсюджена по бібліотеках і навчальних закладах Ірпеня», — зазначив Анатолій Зборовський.

Він розповів передісторію цього видання. У 1998 році видавництво «Юніверс» випустило у світ його навчальний посібник для шкіл «Історія рідного краю. Приірпіння». Протягом наступних десятиліть дослідник зібрав багато нового матеріалу, проте видати ще одну книгу вдалося лише через 19 років.

«У 2017 році книга «Історія Ірпінського краю» була надрукована видавництвом «Прометей» з ініціативи Ірпінського міського голови Володимира Карплюка і «Нових облич». Книга була безплатно розповсюджена по бібліотеках і школах краю, частково роздана під час свята Ірпеня жителям міста. «Історія Ірпінського краю» отримала схвальні оцінки. І коли минулого року я подав проєкт доповненого видання книги за програмою «Громадський бюджет міста Ірпінь», то ірпінці підтримали цю ідею. І ось доповнене видання «Історії Ірпінського краю» побачило світ у видавництві «Юніверс»», — відзначив Анатолій Зборовський.

За його словами, «оскільки є багато бажаючих придбати книгу для власної бібліотеки, то зараз розглядається питання про додаткове видання «Історії Ірпінського краю» для вільного продажу».

Нагадаємо, з 3 по 23 серпня жителі Ірпеня подавали заявки на отримання фінансування своїх проєктів за рахунок коштів Громадського бюджету-2020. Цього року на це передбачено 3 млн грн. Голосування жителів міста за подані проєкти відбуватиметься з 1 по 9 жовтня.

Як повідомляв перший заступник Ірпінського міського голови Олександр Маркушин, за чотири роки в Ірпені за кошти Громадського бюджету вже реалізували понад 40 проєктів, і ще 15 – у процесі втілення.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300