За продаж неповнолітнім алкоголю й тютюну на Київщині позбавили ліцензій 66 підприємців

Photoeditorsdk Export 2020 01 03t194253.653

Протягом 2019 року під час профілактичних рейдів працівники ювенальної превенції поліції Київської області задокументували 138 випадків продажу алкогольних напоїв і тютюнових виробів підліткам. Було виявлено 80 фактів доведення дорослими неповнолітніх до стану сп’яніння. За матеріалами поліції Державна фіскальна служба анулювала 66 ліцензій на торгівлю спиртним. Підприємці сплатили майже 721 тис. грн штрафів. Про це повідомила пресслужба поліції Київщини.

Ювенальні поліцейські області провели 2,5 тис. профілактичних рейдів закладами торгівлі з метою недопущення продажу неповнолітнім алкоголю й тютюну. Одночасно працівники поліції розповсюджували тематичні наліпки «Відповідальність починається з мене». 

У повідомленні зазначається, що за порушення правил торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами передбачена адміністративна відповідальність за ст. 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Штраф сплачує власник або адміністрація магазину та продавець, який безпосередньо продав заборонений товар дітям. Крім того, анулюється ліцензія на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, видана раніше суб’єкту господарювання.

Правоохоронці просять громадян повідомляти про факти продажу спирного й цигарок неповнолітнім на спецлінію 102. Анонімність гарантують.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300