Законопроєкт про децентралізацію знімуть із розгляду й доопрацюють

Photoeditorsdk Export 2020 01 16t143719.155

Керівництво парламентської фракції «Слуга народу» спільно з Президентом вирішило зняти з розгляду і доопрацювати з урахуванням пропозицій опозиції законопроєкт про децентралізацію влади. Про це заявив журналістам у кулуарах парламенту голова фракції Давид Арахамія, повідомляє «Українська правда».

«Ми спілкувалися з нашими колегами в залі, і в них є зауваження з приводу повноважень префектів. Тому ми вирішили зараз це питання зняти з розгляду й доопрацювати його разом із колегами з інших фракцій для того, щоб знайти компромісну позицію – в тому числі, попрацювати з Асоціацією міст України, знайти компроміс і після того виносити законопроєкт у зал», – сказав Арахамія.

За його словами, таке рішення ухвалили після переговорів із главами парламентських фракцій і груп, а також консультацій із Президентом Володимиром Зеленським.

Відповідний законопроект №2598 «Про внесення змін до Конституції України (про децентралізацію влади)» повинні прийняти 300 голосами. Зараз до складу фракції «Слуга народу» входять 247 нардепів.

Згодом на сайті глави держави з’явилася інформація про його зустріч із лідерами фракції «Слуга народу». Відзначається, що «внесення змін до Конституції стосовно реформи децентралізації потребує детального обговорення та консультацій із представниками всіх сторін», тому Президент відкликає законопроєкт і скеровує його на доопрацювання.

13 грудня Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради проєкт закону про внесення змін до Конституції щодо децентралізації влади. Зокрема, він пропонує ліквідувати поняття «район», окреслити такі адміністративно-територіальні одиниці, як громада, округ, область, АР Крим, запровадити інститут префектів замість державних адміністрацій.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300