Замість адаптивного зонування в Україні запровадили загальнодержавний карантин і «карантин вихідного дня»

Photoeditorsdk Export (16)

Кабінет Міністрів вирішив відмовитися від адаптивного карантину та запровадити в Україні єдиний загальнодержавний карантин, а також «карантин вихідного дня». Про це повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров’я.  

За словами очільника МОЗ Максима Степанова, загальнодержавний карантин передбачає обмеження, які досі діяли в «помаранчевій» епідемічній зоні.

За рішенням уряду, «карантин вихідного дня» запроваджується на період із 14 по 30 листопада. Він діятиме з 00:00 суботи до 00:00 понеділка.

У вихідні дні не прийматимуть відвідувачів заклади громадського харчування, торгово-розважальні центри та інші розважальні заклади, забороняється проведення культурних масових заходів, діяльність закладів культури, спортивних залів, фітнес-центрів, басейнів, а також закладів торгівлі — крім тих, які продають продукти харчування, лікарські засоби та вироби медичного призначення, ветеринарні препарати, корми, пальне. Дозволена діяльність операторів поштового зв’язку, медична й ветеринарна практика, робота автозаправних комплексів (без зон харчування), технічне обслуговування й ремонт транспортних засобів, діяльність фінансових установ.

Як повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій, під час дії карантину вихідного дня робота громадського транспорту не припинятиметься.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300