Завідувачка ірпінської амбулаторії – про ситуацію з COVID-19: «Дежавю – дуже нагадує осінь 2020-го»

Photoeditorsdk Export 2021 03 16t100452.320

Ситуація з захворюваністю на COVID-19 дуже нагадує ту, яка була восени минулого року, навантаження на лікарів надзвичайно велике. Про це йдеться в пості сімейної лікарки, завідувачки ірпінської амбулаторії №3 Лілії Афанасьєвої на її сторінці у фейбуці.  

«Ковід повертається! Часу заглядати в статистику немає. Статистику захворюваності підказує список пропущених і прийнятих. Сьогодні він знову був довжелезний… Шматочок цього списку – на фото. Дежавю – осінь 2020-го дуже нагадує… Зверніть увагу на частоту дзвінків – кожні 2–5 хвилин, таке враження, що телефон дзвонить постійно. Тому в основному це пропущені, тому що під час цих дзвінків йде прийом. Прийом людей, які тут і зараз прийшли вживу за своїм записом. Десь о 13.00 на пів години телефон залишився в іншому кабінеті, за 30 хвилин – 14 пропущених», – розповіла лікарка.

Вона закликала пацієнтів у цей нелегкий період дотримуватися правил, які допоможуть покращити комунікацію. «Краще писати на вайбер; якщо дзвонити, то поза прийомом; не дзвоніть, будь ласка, з різних номерів; не беріть ізмором – якщо я не беру трубку, то я НЕ МОЖУ взяти трубку, тому дивись п. 1; я не беру трубку вночі і по вихідних, тому дивись п. 1; якщо стан потребує екстренної допомоги, то телефонуйте 103», – зазначила завідувачка амбулаторії.

Також вона наголосила, що перед тим, як зателефонувати лікарю, варто зважити, чи справді необхідно телефонувати саме лікарю, адже більшість питань можуть вирішити адміністратори амбулаторії.

«Я чесно намагаюсь всім передзвонити і відповісти в месенджерах. Але навантаження щодня зростає, і будь-яким людським силам є межа. Тому, будь ласка, відкладіть планові візити до лікаря на кращий час, коли ковідна статистика піде на спад», – наголосила Лілія Афанасьєва.

Нагадаємо, раніше директор Ірпінського центру первинної медико-санітарної допомоги Андрій Левківський заявив про перевантаженість закладів охорони здоров’я регіону у зв’язку з різким підвищенням захворюваності на COVID-19.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

«Modern Theatre» в Ірпені покаже виставу «Повія» за мотивами роману Панаса Мирного

Сьогодні, 18:53

Детальніше
В Ірпінській громаді створюють комісію з інвентаризації зелених насаджень

Сьогодні, 16:46

Детальніше
Ірпінці доєдналися до естафери «Біг заради гармонії»

Сьогодні, 12:20

Детальніше
В Ірпені створили робочу групу з експертної оцінки мистецьких ініціатив 

Сьогодні, 12:00

Детальніше
Муніципальна варта Ірпеня розпочала проводити серію тренінгів із тактичної медицини для учасників «Джури»

Сьогодні, 10:47

Детальніше
В Ірпені спецпризначенці та волонтери організували благодійний ярмарок (відео)

23 Apr 20:02

Детальніше
Ірпінська громада попрощалася з Валерієм Остапчуком (позивний «Туркмен»)

23 Apr 20:00

Детальніше
Мікроавтобус "Mercedes", дрони, генератор: бійці 117-ї бригади отримали допомогу від ірпінських благодійників

23 Apr 16:51

Детальніше
Всі новини
300x300