Завод «Кристал М» у Горенці відновив зруйноване виробництво і допомагає Ірпеню (відео)

Зливок «білого золота» проти старої відпрацьованої сковорідки. На перший погляд між цими двома речами немає нічого спільного. Насправді ж цей гарний блискучий виріб зроблений саме з таких сковорідок та іншого металобрухту.

Віталій Ружанський, директор ТОВ «Кристал М»:
«Пройшло 10 годин – і ви самі бачите перетворення безформного, іноді неоковирного алюмінієвого лому на таку прекрасну чушку, яка відповідає всім параметрам замовника».

Ось ці алюмінієві сплави й називають «білим золотом». Їх виготовляють на заводі в Горенці.

Олег Зубак, менеджер із зовнішньоекономічних зв’язків ТОВ «Кристал М»:
«У нас основне виробництво – це переплавка алюмінієвого брухту. Ви можете зараз побачити в баддях різні типи брухту. Він сортується, відбирається під певний сплав, і потім передаємо його в пічку».

Від накопиченого брухту до кінцевого результату – непростий шлях. За зміну треба вручну закинути в піч не одну тонну відсортованого залізяччя. І якщо ви думаєте, цього достатньо, щоб із конвеєра падали готові зливки – це не так.

Віталій Ружанський:
«Така краса вийде, але хімічний склад не буде відповідати ніяким нормам, ГОСТам, і ніхто такий сплав у нас не замовить».

Директор виробництва розкриває секрети: для того, щоб отримати відповідні алюмінієві зливки, необхідно розрахувати та додати безліч допоміжних хімічних елементів: цинк, мідь, титан, кремній тощо. Завдяки таким змішуванням тут виробляють більше десяти марок сплавів і мають змогу  виконувати будь-які вимоги замовника.

Віталій Ружанський:
«Ці зливки алюмінієвих сплавів відправляються замовникам, які в нас є по всьому світові. Це й українські підприємства, і Словаччина, Тайвань, Японія, Китай, Іспанія, Прибалтика, Німеччина».

Усього споживачами продукції заводу є більше 16 країн. Директор каже – таких матеріалів потребують не лише виробники товарів народного споживання – як, наприклад, сковорідок чи каструль. Сплави використовують в авіаційні промисловості, машинобудуванні та всюди, де є потреба в алюмінії. На підприємстві зізнаються: їхні зливки користуються популярністю,  бо мають надзвичайно високу якість. Жодна партія товару не минає власної атестованої лабораторії.

Надія Микитенко, завідувачка лабораторії:
«У нас спектральний аналіз. У результаті цього аналізу ми знаємо хімічний склад проби. Наш контроль тут – сто відсотків. Ми тут перевіряємо, а нас там перевіряють, куди ми відправляємо свою продукцію».

Більше 20 тонн високоякісних алюмінієвих сплавів саме зараз готують відправляти до Словаччини. А звідти розподілятимуть іншим європейським замовникам. Це вже 18-у партію виробів експортує завод після звільнення Приірпіння від рашистів. Під час бойових дій ворог зруйнував майже всі приміщення заводу. Підприємству вдалося за короткий час не лише відновити виробництво, але й допомагати у відбудові Ірпеня.

Віталій Ружанський:
«Коли ми почали працювати, в нас не було ні даху, нічого. Коли йшов дощ, він ішов на голови людей. А ми все одно працювали. Коли ми запустилися, в нас не було вікон ні в лабораторії, ні в бухгалтерії, ніде. Але ми працювали. Ми знали, що без цього неможливо».

Зважаючи на велику потребу в сировині, підприємство просить усіх юридичних та фізичних осіб постачати брухт алюмінію на взаємовигідних умовах. Контактні телефони – (098)9993304, (067)4660720.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

ІЛІТ відвідав заступник Міністра соціальної політики України з питань цифрового розвитку (відео)

18 Mar 18:14

Детальніше
Історичний день: Київщина та штат Вашингтон підписали меморандум про співпрацю

18 Mar 13:57

Детальніше
Спортсмени з Ірпеня вибороли 3 місце на Чемпіонаті Києва з кікбоксингу

18 Mar 09:54

Детальніше
Ситуація є найбільш оптимальною: скільки потрібно часу, щоб дістатися з Ірпеня до Києва

17 Mar 15:32

Детальніше
Українська міфологія крутіша за Marvel: у Києві презентували фентезі за мотивами українських міфів «Кий і морозна орда»

17 Mar 13:51

Детальніше
В Ірпені показали документальну виставу про права жінок і гендерну рівність (відео)

17 Mar 13:41

Детальніше
Перший весняний концерт просто неба: DOROFEEVA зіграє сольник в Osocor Residence 

17 Mar 13:33

Детальніше
єВідновлення: Кабмін збільшив коефіцієнт вартості житла в Ірпені

15 Mar 21:06

Детальніше
Всі новини