Зеленський обіцяє «секретний план» для нардепів та закон про медіацію

Зеленський

У разі своєї перемоги на виборах президента, якщо не вийде співпраці з депутатами Верховної ради України, Володимир Зеленський запровадить «секретний план», який усіх здивує, — повідомляють Liga.net та Українська правда.

Це буде одне із десяти ключових рішень Зеленського.

До цього він планує запросити Великобританію та США до участі в переговорах у нормандському форматі, а Віктора Медведчука позбавити ролі посередника в переговорах із Росією. Обіцяє усунути конкуренцію між Міноборони і Генштабом, призначити чесних суддів Вищого антикорупційного суду,  прийняти закон про медіацію, який окрім звернення в суд, дозволить українцям альтернативні шляхи вирішення спорів.

Також Володимир Зеленський внесе у Раду економічний блок законопроектів, який передбачає 5%-ву податкову амністію з 2020 року, податок на виведений капітал, Службу фінансових розслідувань, міжнародний обмін податковою інформацією.

Він попросить парламент ухвалити пакет законопроектів про народовладдя, щоб врегулювати питання загальнонаціонального та місцевих референдумів, петицій; а також відкликання нардепів та імпічменту президента. Проведе аудит держави, створивши консультативний орган із експертів, зокрема міжнародних, які проведуть аудит впродовж 3-4 місяців. Реформує Адміністрацію президента, прибравши «кураторів».

За неофіційною інформацією видань, Володимир Зеленський після своєї перемоги може призначити  екс-міністра фінансів Олександра Данилюка керівником МЗС, керівником ГПУ – екс-прокурора США Марту Борщ або екс-голову Національного антикорупційного управління Румунії Лауру Ковеші, керівником СБУ – Ігора Смешка.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300