Земельні інтереси автоєвросилівців у Михайлівці-Рубежівці (відео)

Сільський голова Михайлівки-Рубежівки на Київщині Андрій Помазан заявив про тиск і маніпуляції з боку громадської організації «Авто Євро Сила». Каже — під виглядом турботи про мешканців села представники «Авто Євро Сили» вирішили отримати в Михайлівці-Рубежівці не багато не мало — 38 земельних ділянок.

Андрій Помазан, сільський голова Михайлівки-Рубежівки:
«Усе почалося з того, що 27 травня на сесію сільської ради приїхали десятки автомобілів із прапорцями «Авто Євро Сила». Намагалися зайти на сесію, але у зв’язку з карантинними умовами ми їх попросили вийти. Після закінчення сесії до мене прийшло десь 30 осіб. Вони, маніпулюючи земельними питаннями, просто вчиняли тиск на мене як на посадову особу. Я ще не знав на той момент, що вони зареєстрували 38 заяв на виділення земельних ділянок».

Серед 38 заяв на землю в Михайлівці-Рубежівці – жодної від імені мешканців села. Надати ділянки просять жителі Києва, Дніпра, Миколаєва, Бучі та інших населених пунктів.

Відео ГО «Авто Євро Сила»:
«Зараз тут зібралась громада Приірпіння. Неважливо, де ти знаходишся, де ти живеш, житель якого ти міста чи села. Ти можеш будь-де на території України на свій власний розсуд піти й подати це клопотання».

Разом із тим, стверджуючи про конституційне право кожного на отримання землі в будь-якому куточку України, представники «Авто Євро Сили» публічно звинувачують сільського голову в тому, що він начебто незаконно виділив гектари землі немісцевому мешканцю.

Відео ГО «Авто Євро Сила»:
«Помазан, селищний голова Михайлівки-Рубежівки, розказуючи місцевим жителям, що землі немає, водночас віддає цю землю жителю міста Каменського Дніпровської області Івашечкіну».

Насправді ж Віктору Івашечкіну, про якого говорять автоєвросилівці, землю не виділяли. Ділянку в Рубежівці він придбав ще у 2017 році.

Андрій Помазан:
«Коли я побачив, що звинувачують людину і мене звинувачують, що я надав людині земельну ділянку, я почав шукати контакти, знайшов її, набрав і кажу: «Будь ласка, привези мені документи, які підтверджують право власності на цю ділянку». Коли людина приїхала до мене — привезла мені витяг і копію договору купівлі-продажу. Вона її купила, а нас звинувачують, що ми виділяємо людям землю гектарами».

Андрій Помазан каже — землю в Михайлівці-Рубежівці першочергово отримують учасники АТО. Ділянки в селі отримали вже 44 атовці, ще двоє отримають на найближчій сесії. 

Андрій Помазан:
«Усі хлопці, які є учасниками бойових дій у зоні антитерористичної операції, першочергово отримують земельну ділянку. Більше того, у нас ділянки отримували сім’ї, в яких є дітки-інваліди, малозабезпечені сім’ї. Це все відбулося ще на перших сесіях чотири роки тому. Сьогодні у нас невеличкий резерв лишився для тих людей, які ще мають повернутися з зони АТО. І ми намагаємося виключно таким людям надавати земельні ділянки».

Що ж до заяв від «Авто Євро Сили», то всі вони будуть розглянуті земельною комісією сільської ради.

Андрій Помазан:
«Ми всі заяви пускаємо на розгляд сесії, і депутати вирішують, кому надавати, кому не надавати земельну ділянку. Вони пройдуть земельну комісію. Я їм пояснював, що я не є суб’єктом, який приймає рішення одноосібно стосовно того, видати комусь земельну ділянку чи не видати. У нас працює земельна комісія, у нас працює рада, у нас є поіменне голосування щодо кожного рішення з підписами — не просто з лічильною комісією, а з підписами стосовно кожного питання. Тому ми відповідаємо всім нормам закону. І ці заяви так само підуть на сесію, розглянуться, і їм надасться нормальна правова відповідь».


Підписуйтеся на новий Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300