ЖК «Кампа» в Бучі будувався законно, Федорук діяв неправомірно, – суд

Imgonline Com Ua Bigpicture Pcf5i5bmf9e7osb

Житловий комплекс «Кампа» в Бучі будувався на законних підставах, а структурні підрозділи Бучанської міської ради, яку очолює Анаталій Федорук, намагалися неправомірно заблокувати це будівництво. Про це йдеться в рішенні колегії суддів Шостого апеляційного адміністративного суду від 11 серпня 2021 р., яка залишила в силі вердикт Київського окружного адмінсуду на користь забудовника – Житлово-будівельного кооперативу «Кампа-Парк».

Для Бучанського міського голови Анатолія Федорука рішення апеляційного суду спричинить відкриття проти нього кримінального провадження, доказом у якому буде рішення суду про неправомірність його дій. А це рішення суду вже набрало законної сили.

Як зазначається в документі, раніше ЖБК «Кампа-Парк» звернувся до Київського окружного адміністративного суду з позовом, у якому просив визнати протиправними та скасувати:

  • припис про усунення порушень вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, винесений Департаментом державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ) в Київській області за результатами позапланової перевірки, проведеної у квітні 2019 р. на підставі депутатського звернення;
  • рішення Департаменту ДАБІ в Київській області про зупинення дії містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки по вулиці Лісовій, 1-А в Бучі, виданих у 2017 р. ЖБК «Кампа-Парк» відділом містобудування та архітектури Бучанської міської ради;
  • наказ відділу містобудування та архітектури Бучанської міськради про скасування цих містобудівних умов та обмежень (відповідно до припису Департаменту ДАБІ в Київській області);
  • наказ відділу Державного архітектурно-будівельного контролю (ДАБК) Бучанської міськради про скасування здійсненої 1 лютого 2019 р. реєстрації повідомлення про початок виконання будівельних робіт – будівництва багатоквартирного будинку.

Рішенням суду від 11 січня 2021 р. позовні вимоги було задоволено.

«Суд першої інстанції, задовольняючи позовні вимоги, дійшов висновку, що інформація, відображена Департаментом ДАБІ у Київській області в акті перевірки в якості порушень, не відповідає фактичним обставинам справи та свідчить про правомірну видачу позивачу містобудівних умов та обмежень», – зазначається в рішенні апеляційного суду.

Також суд першої інстанції постановив, що відділ містобудування та архітектури Бучанської міськради, приймаючи наказ про скасування містобудівних умов та обмежень, «діяв не в межах наданих Законом повноважень», тому цей наказ «прийнятий з порушенням законодавства, є протиправним та підлягає скасуванню». Відповідно, було визнано неправомірним та анульовано й наказ відділу ДАБК Бучанської міськради про скасування реєстрації повідомлення про початок виконання будівельних робіт.

Не погоджуючись із рішенням суду першої інстанції, обласний Департамент ДАБІ подав апеляційну скаргу. Після цього до апеляційного суду надійшла заява Бучанської міської ради про приєднання до цієї скарги.

«Заслухавши доповідь судді-доповідача, дослідивши матеріали справи, перевіривши законність і обґрунтованість рішення суду першої інстанції в межах доводів та вимог апеляційної скарги, перевіривши підстави для апеляційного перегляду, колегія суддів вважає, що апеляційна скарга не підлягає задоволенню», – наголошується в рішенні Шостого апеляційного адміністративного суду.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300