Жителі Приірпіння зможуть консультуватися й лікуватися у фахівців Інституту серця МОЗ України

Photoeditorsdk Export 2021 04 13t184024.998

Жителі Приірпіння зможуть отримувати консультації та лікуватися у фахівців Інституту серця Міністерства охорони здоров’я України, а ірпінські медики підвищуватимуть кваліфікацію з лікування серцево-судинних захворювань. Про це, зокрема, йдеться в договорі про співпрацю між Інститутом серця та Ірпінською центральною міською лікарнею, який підписали керівники закладів Борис Тодуров і Антон Довгопол.

Договір, зокрема, передбачає «надання спеціалізованої та високоспеціалізованої медичної допомоги хворим… шляхом надання консультацій, проведення діагностики, лікування населення регіону щодо серцево-судинних захворювань та поєднаної патології, зокрема і виїзних заходів, проведення спільних оперативних втручань – трансплантацій, а в разі необхідності – надання медичної допомоги відповідного рівня в амбулаторних та стаціонарних умовах у ДУ «Інститут серця МОЗ України»». Крім того, можлива участь профільних спеціалістів Інституту в діагностично-лікувальному процесі в Ірпінській лікарні із застосуванням телемедицини.      

Також Інститут серця сприятиме професійному розвитку працівників лікарні – вони проходитимуть стажування в Інституті й майстер-класи на базі свого медзакладу, братимуть участь у семінарах, симпозіумах, конференціях і наукових дослідженнях.

Як повідомив у коментарі ITV директор Ірпінської лікарні Антон Довгопол, після відкриття в місті новозбудованого медичного центру співпраця з Інститутом серця поглибиться – зокрема, спеціалісти Інституту допоможуть організувати на базі медцентру лікування пацієнтів із гострим коронарним синдромом. «Ми зможемо залучити фахівців Інституту до надання цієї допомоги, і наші спеціалісти матимуть можливість у них навчатися працювати на обладнанні, яке буде встановлене в медичному центрі», – сказав керівник медзакладу.

Він зазначив, що лікарня планує підписати з Національною службою здоров’я договір на пакет медгарантій із лікування інфаркту, і в рамках цього пакета можна буде проводити тромболізис та інтерваційні оперативні втручання – стентування.

«Наприклад, швидка привозить людину з діагнозом «гострий коронарний синдром». Ми бачимо, що є стеноз, ставимо стент. Але якщо нашого рівня буде недостатньо, то ми стабілізуємо хворого й переправимо на лікування в Інститут серця або зможемо викликати до себе бригаду з Інституту, яка приїде й допоможе нам у лікуванні цього пацієнта», – розповів Антон Довгопол.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300