Зіневич обдурив виконавчу службу і визнав, що «Погляд» розповсюджує фейки

Photoeditorsdk Export 2

Власник ІА «Погляд» Олексій Зіневич визнав, що його агенція розповсюджує недостовірну інформацію. Це він підтвердив у листі до виконавчої служби Центрального міжрегіонального управління Міністерства Юстиції. Разом із тим стало відомо, що ІА «Погляд» ввела в оману виконавчу службу щодо виконання рішення суду.

Олексій Зіневич повідомив, що інформаційна агенція «Погляд» публічно спростувала неправдиву інформацію, яку раніше поширила. Цим він підтвердив, що його компанія продукує і розповсюджує фейки.

«На виконання рішення Ірпінського міського суду від 22.10.2020 року, повідомляю, що відео зі спростуванням на сайті компанії та у мережі фейсбук було опубліковане», — йдеться у документі, який журналістам надали джерела у виконавчій службі.

Також у листі до виконавчої служби Зіневич повідомив, що ІА «Погляд» сплатила штраф за несвоєчасне виконання рішення суду і вимагав закриття цієї справи виконавчою службою. За нашою інформацією, взявши до уваги DV диск, який надала ІА «Погляд» із записом начебто трансляції спростування, виконавча служба таки закрила справу.

Однак, інформації зі спростуванням недостовірної інформації, яку розповсюдив «Погляд» ні на офіційному сайті компанії, ні на її Youtube-каналі, ані на Фейсбук-сторінці «Погляду» немає! Отже, можна припустити, що Олексій Зіневич ввів в оману представників виконавчої служби, надавши їм фальшиві докази спростування.

Чи відреагує виконавча служба на таку аферу з боку Олексія Зіневича та чи понесуть відповідальність працівники виконавчої служби, які незаконно закрили справу проти ІА «Погляд» — будемо слідкувати за перебігом подій далі.

Нагадаємо, у жовтні минулого року ІА «Погляд» поширила неправдиву інформацію про Київську обласну організацію партії «Єдина громада» та кандидата на посаду міського голови Ірпеня й кандидата в депутати міськради від цієї партії Ігоря Панасюка.

Як повідомив Ігор Панасюк, працівники «Погляду», зокрема, приписали йому неіснуючі статки – низку об’єктів нерухомості та підприємство в Рівненській області. Також його звинуватили в підкупі виборців продуктовими пайками. За словами кандидата, доставка 50 продуктових наборів інвалідам, пенсіонерам і малозабезпеченим ірпінцям від очолюваної ним місцевої організації Української спілки ветеранів Афганістану відбулася ще тоді, коли він не був зареєстрований як кандидат на місцевих виборах.

Тоді Ірпінський міський суд зобов’язав ІА «Погляд» публічно спростувати цю інформацію в ефірі свого телеканалу та на інтернет-ресурсах не пізніше, ніж за два дні до дня виборів. Однак цього так і не трапилося.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300