Ситуація по кору в Ірпені контрольована, — головний лікар центру первинної допомоги

Головний позаштатний спеціаліст з епідеміології та імунопрофілактики департаменту охорони здоров’я Київської облдержадміністрації Сергій Мартинчук зустрівся з медиками та освітянами Ірпеня. Говорили про кризу вакцинації в Україні, її причини та наслідки.

«Ця проблема існує в Україні не перший рік, про неї треба говорити і повинні говорити, тому що питання стану імунопрофілактики в Україні в цілому є загрозливим і рівень охоплення щепленнями в Україні є найнижчим в європейському регіоні», — зауважив Сергій Мартинчук.

За його словами, результатом цієї сумної статистики є серйозний спалах кору в країні. Від початку року захворіли вже понад 22 тисячі осіб, восьмеро – померли. В Ірпінському регіоні спалаху кору немає, однак уже зафіксовано 90 поодиноких випадків цього захворювання, половина з них – діти. Майже 70% дітей, які захворіли, були не щепленими, або мали одне щеплення замість двох.

«Ситуація по кору в Ірпені контрольована. Дійсно є захворювання, є випадки, але вони контрольовані. Немає епідемії, немає спалаху. Є поодинокі випадки кору, але ці випадки контрольовані», — зазначив Андрій Левківський, головний лікар центру первинної меддопомоги

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300