Ірпінь відвідав Президент Литви Гітанас Науседа (відео)

У День Української Державності до Ірпеня завітав Президент Литви Гітанас Науседа.

Гітанас Науседа, Президент Литви:
«Моя країна зараз розглядає можливість, яким містам ми, власне, будемо допомагати. І Ірпінь розглядається також як таке місто, якому ми зможемо допомагати у відбудові».

Олексій Кулеба, голова Київської облдержадміністрації:
«Ми вам будемо вдячні. Ми зі свого боку разом із мерією зробили велику роботу: в нас є повне розуміння і оцифрування всіх даних щодо руйнувань у місті Ірпінь і по всій області, ми підготували матеріали».

Представники міської влади передали Президенту Литви презентацію зруйнованих об’єктів Ірпеня, для відновлення яких потрібна допомога світових лідерів. На згадку про перебування в місті Гітанас Науседа залишив свій автограф на прапорі Ірпеня та пообіцяв якнайшвидше посприяти відбудові міста.

Гітанас Науседа:
«Я спілкувався з Президентом України Володимиром Зеленським з приводу відбудови українських міст, включаючи місто-герой Ірпінь. Нам зараз найголовніше зрозуміти, де саме зі своїми можливостями ми були б найбільш корисними».

Анжела Макеєва, секретарка Ірпінської міської ради:
«Кожен приїзд президентів, прем’єрів – це наші очі в Європі й у світі. Вони доносять ту правду, яка відбувається в нашому місті. Тому для нас дуже важливо, що сьогодні до нас приїхав такий поважний гість».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300