«Тепер ми маємо певну звістку для Уряду»: парламентарі зі Швеції відвідали Ірпінь

347543589 599571208589805 3832884466562416902 N

До Ірпеня завітала парламентська делегація зі Швеції. Гості приїхали до міста, щоб побачити воєнні злочини росіян на власні очі та розповісти про це у своїй країні. Про це інформує Ірпінська міська рада.

Учасники делегації змогли не тільки побачити наслідки війни, а й відчути їх. Вони перебували в Україні під час нещодавнього масованого обстрілу і провели ніч у бомбосховищі.

В Ірпені їх зустрів перший заступник міського голови Андрій Кравчук. Він показав гостям наслідки російської агресії в місті, розповів про воєнні злочини рашистів, героїчну оборону Ірпеня та про масштаби і темпи відбудови.

«Швеція і перед цим надавала істотну допомогу Україні у питаннях військових, у питаннях відбудови, але тепер ми маємо певну звістку для Уряду, маємо з чим виступити у Парламенті, розповідаючи про те, які справи в Україні. Ми рекомендуватимемо Уряду і Парламенту нові заходи і засоби для того, щоб посилити озброєння України і допомогу у відбудові. 97% жителів Швеції підтримують Україну і ми впевнені, що ці заходи також будуть підтримані загалом. Швеція з Україною!», — зазначив голова комітету у закордонних справах Риксдагу (партії Шведських демократів), глава делегації Арон Емільсон.

Нагадаємо, 15 травня, Ірпінь відвідав Міністр юстиції та управління Республіки Хорватії Іван Малениця.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300