12 учасників АТО отримали квартири в новому ірпінському ЖК «Ібіс» (відео)

Олексій Федченко, учасник АТО, полковник запасу:

«Емоції переповнюють, я дуже вдячний за те, що такий проєкт є. Я думаю, хоча… навіть не думаю, а знаю, що це, мабуть, єдиний проєкт в Україні, де Спілка ветеранів АТО отримала завдяки своїй роботі і завдяки гарній роботі і ставленню місцевої влади житло саме для себе, і я їм дуже вдячний».

Олексій Федченко – один із 12 учасників АТО, які отримали нову двокімнатну квартиру у житловому комплексі «Ібіс». Хоча ще три роки тому у таку можливість мало хто вірив. Тоді 140 ветеранів АТО отримали в Ірпені земельні ділянки. І спільно вирішили не вести окреме приватне будівництво, а  передати землю компанії-забудовнику, яка побудує для них комфортне житло.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

«Коли виділялися ці земельні ділянки (тоді я ще був депутатом міської ради), такий шалений був супротив опозиції. Я не буду казати яких партій – ви всі це знаєте прекрасно. Здавалось, що кудись ділянки зникнуть, кудись раптом дінуться. А сьогодні є реалізація цього проєкту. І цих крикунів, цих горе-активістів… сьогодні їх тут нема, бо сказати нема чого».

На той час це був справді прецедент. Та й сьогодні таких проєктів більше немає ніде в Україні.

Роман Лещенко, міністр аграрної політики та продовольства України:

«Такий рівень співпраці, який ми реалізували саме тут – це вперше, коли є така синергія центральної і місцевої влади і бізнесу. Коли вирішили земельне питання, об’єднали зусилля і за рік часу втілили конкретний проект, який для учасників бойових дій є надзвичайно важливим, для їхніх сімей і для їхніх дітей. І це – приклад для всієї України».

На знак успішної співпраці міський голова разом з учасниками АТО-новоселами заклали біля нового будинку капсулу часу із побажаннями нащадкам. Кожен із бійців отримав персональний сертифікат про успішне завершення спільної діяльності у будівництві і введення будинку в експлуатацію.

Віталій Нетяга, замовник будівництва ЖК «Ібіс»:

«Оскільки ці всі ділянки виділялися під учасників АТО, то було прийнято рішення і вулиці називати так, щоб чітко зазначити нашу позицію і зауважити, з чого цей мікрорайон розпочався. Вулиця Захисників, вулиця Патріотів, вулиця Гвардійська».

Обіцяють, що до кінця 2022 року ще 46 учасників, які очікують своєї черги, отримають квартири. Крім того, бійці, які уклали договір з іншими забудовниками, також невдовзі святкуватимуть успішне завершення спільних проектів.

Антон Головенко, депутат ІМР від партії «Нові обличчя»:

«У нас ще є ЖК «Вікінг», ми підписали договір з Дмитром Войцехом, він завершує вже свої об’єкти, і теж будемо видавати хлопцям квартири. Також у нас ще один спільний  проект, коли ветерани, які вже отримали земельні ділянки, теж оголосили конкурс, знайшли собі забудовника і зараз будується ЖК «Кантрі» – це біля військової частини «Барса». Там точно така ж ситуація. Такі ж квадратні метри. І там також отримуватимуть квартири».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

ІЛІТ відвідав заступник Міністра соціальної політики України з питань цифрового розвитку (відео)

18 Mar 18:14

Детальніше
Історичний день: Київщина та штат Вашингтон підписали меморандум про співпрацю

18 Mar 13:57

Детальніше
Спортсмени з Ірпеня вибороли 3 місце на Чемпіонаті Києва з кікбоксингу

18 Mar 09:54

Детальніше
Ситуація є найбільш оптимальною: скільки потрібно часу, щоб дістатися з Ірпеня до Києва

17 Mar 15:32

Детальніше
Українська міфологія крутіша за Marvel: у Києві презентували фентезі за мотивами українських міфів «Кий і морозна орда»

17 Mar 13:51

Детальніше
В Ірпені показали документальну виставу про права жінок і гендерну рівність (відео)

17 Mar 13:41

Детальніше
Перший весняний концерт просто неба: DOROFEEVA зіграє сольник в Osocor Residence 

17 Mar 13:33

Детальніше
єВідновлення: Кабмін збільшив коефіцієнт вартості житла в Ірпені

15 Mar 21:06

Детальніше
Всі новини