Реклама

6,6 млн грн на зарплати чиновників виконкому Ірпінської міськради у червні — рекорд за 2024 рік

6,6 млн грн на зарплати чиновників виконкому Ірпінської міськради у червні — рекорд за 2024 рік

На зарплати працівників виконавчого комітету ІМР з бюджету громади у червні пішло 6,6 млн грн. Це на 2,6 млн грн більше, ніж у травні.

Варто нагадати, що у квітні депутати Ірпінської міськради на сесії скоротили зарплатний фонд виконкому на 11 млн грн до кінця року.

За місяць до цього рішення, у березні, на зарплати чиновників пішло 5,8 млн грн. У травні зарплатний фонд скоротили до 4 млн грн. Але вже у червні підняли до рекордних 6,6 млн грн.

Зокрема, у червні зарплата зросла у мера Ірпеня Олександра Маркушина.

Регулювання зарплат працівників виконкому стало каменем спотикання для Ірпінської міськради. На останній сесії ІМР депутат від партії «Нові Обличчя» Андрій Літвинов закликав чиновників поставити крапку в цій історії, врегулювавши зарплати.

«Знову ми дивимося ці премії, ці зарплати — нічого не міняється. Знову нараховуються по 100, 150, 200 тисяч, при цьому на ЗСУ ми виділяємо ганебні 5-10 млн. Ви вже не боїтеся ні Бога, ні чорта! Закінчуйте цю історію, поставте на голосування, давайте врегулюємо ці зарплати. Поставимо крапку і все», — закликав він.

А депутатка від партії «Європейська Солідарність», майор ЗСУ Альона Павлова закликала мера міста за рахунок скорочення зарплат збільшити допомогу захисникам.

«Як виконуюча обов’язків голови бюджетної комісії я завжди говорила, що потрібно збільшувати і збільшувати (ред. допомогу захисникам)! За рахунок скорочення тих моментів, які ми можемо зробити», — наголосила Павлова.

Однак мер міста Олексанадр Маркушин знехтував думкою депутатів і зняв питання оптимізації штату виконавчого комітету Ірпінської міськради та обмеження премій чиновників із порядку денного.

«Нашою фракцією було ініційовано питання, що були внесені до порядку денного сесії на розгляд депутатського корпусу. Вони пройшли всі комісії, були розглянуті, підтримані і мали виноситися на сесійне засідання. Але за хвилину до сесії міський голова зібрав голів фракцій і повідомив, що ці питання він виключає з порядку денного. Ми вважаємо, що міський голова не може виключати ці рішення самостійно. Тому наша фракція залишила засіданні сесії», — заявив очільник фракції «Нові Обличчя» в Ірпінській міськраді Олександр Пащинський.

Також журналістам ITV стало відомо, що у мера Ірпеня з’явився новий радник за 66 тисяч грн на місяць. Детальніше про це читайте ТУТ.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!