80% котелень Ірпеня уже оснащені генераторами

5bebf7d87f6d2

Близько 80% міських котелень Ірпеня, які обслуговуються КП «Теплоенергопостач», вже оснащені дизельними генераторами. Про це журналістам ITV повідомив начальник комунального підприємства Олександр Костюк.

«Ми отримали доручення від міського голови якомога швидше встановити у всіх міських котельнях генератори. Завдяки благодійникам із різних країн світу ми маємо генератори на всі 22 котельні Ірпеня і зараз наші фахівці почергово їх під’єднують до електромереж котелень. Більшість котелень вже з генераторами. Зараз триває робота в котельні на вулиці Громадянській. Далі будемо встановлювати на вулиці Садовій, Тургенівській, Личака і на котельнях, що обслуговують деякі освітні заклади», — розповів Костюк.

За його словами котельні оснащують генераторами такої потужності, яка потрібна для повноцінної роботи об’єкту в разі вимкнення електропостачання. Використовуються генератори потужністю від 25 кВт до 380 кВт.

«Ми часто отримуємо скарги, що не вмикаємо генератори постійно. Я хочу наголосити, що це техніка! Яка має свої правила використання, яку потрібно правильно обслуговувати, врешті-решт їх треба заправляти паливом і робити це правильно, згідно з вимогами. Тобто, якщо генератор працює 4 години поспіль, то йому треба дати «перепочити», щоб він не вийшов з ладу. На жаль, не всі це розуміють», — розповідає начальник комунального підприємства.

Також він наголошує, що цей опалювальний сезон є надзвичайно складним для комунальників.

«Перебої з електроенергією, стрибки напруги – все це дуже впливає на стабільну роботу системи теплопостачання міста. На якійсь котельні щось вибило, на якійсь вийшов з ладу якийсь елемент — наші фахівці постійно працюють в режимі підвищеної уваги. Адже все має працювати чітко, як годинник. Я дуже дякую нашим споживачам за розуміння. Обстрілами критичної інфраструктури ворог намагається нас морально розчавити, але він не знає на кого натрапив. Разом все подолаємо!», — додав Костюк.

Нагадаємо, нещодавно Ірпінський міський голова Олександр Маркушин повідомив, що більшість міської критичної інфраструктури переводиться на роботу із допомогою генераторів, щоб зменшити навантаження на енергосистему. Це дасть можливість стабілізувати і вирівняти графіки відключення електроенергії в Ірпені.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Учні ІЛІТ говорили про життєвий вибір із письменницею й журналісткою Оленою Пшеничною (відео)

25 Apr 19:56

Детальніше
Представники Ірпеня долучились до обговорення проблемних питань підтвердження права власності за зруйноване житло

25 Apr 19:43

Детальніше
Артем Гурін та його родина отримали 300 000 грн матеріальної допомоги, - протоколи комісії

25 Apr 18:35

Детальніше
Добудова медичного центру на вулиці Садовій в Ірпені почнеться уже в найближчі тижні (відео)

25 Apr 11:15

Детальніше
Мешканців Гостомельської громади запрошують на безкоштовне тренування

25 Apr 10:34

Детальніше
«Modern Theatre» в Ірпені покаже виставу «Повія» за мотивами роману Панаса Мирного

24 Apr 18:53

Детальніше
В Ірпінській громаді створюють комісію з інвентаризації зелених насаджень

24 Apr 16:46

Детальніше
Ірпінці доєдналися до естафери «Біг заради гармонії»

24 Apr 12:20

Детальніше
Всі новини
300x300