Реклама

Андрій Літвинов: «Вважаю погрози від посадової особи місцевого самоврядування недопустимими та неприйнятними»

Андрій Літвинов: «Вважаю погрози від посадової особи місцевого самоврядування недопустимими та неприйнятними»

Депутат Ірпінської міської ради Андрій Літвинов заявив, що міський голова Олександр Маркушин висловлював погрози у його сторону. Це сталося учора, під час засідання бюджетної комісії, на якій голова просив виділити 19 млн грн на зарплати працівникам виконкому ІМР до кінця року.

«Вчора відбулось засідання бюджетної комісії і все йшло добре поки не дійшли до виконкому, де в них вистачило  нахабства просити 19 млн грн на зарплату до кінця року. Що ж відбулось? Депутати зняли 11 млн, залишили фонд зарплат адекватний до кінця року без захмарних зарплат. А вони продовжили собі нараховувати 100, 150, 200 тис. грн зарплати, беручи кошти з майбутніх місяців, і вибрали увесь зарплатний фонд. За травень взяли з червня, за червень з липня і тд. Коли зауважив це на комісії, міський голова Маркушин відповів «що ти мелеш» і «зараз вийдем я тобі розкажу». Вважаю не прийнятним такий рівень публічної дискусії та прошу дати етичну оцінку такій поведінці депутатську комісію та громадськість. Вважаю погрози від посадової особи місцевого самоврядування недопустимими та неприйнятними. Пане мер, ми всеодно зупинимо ваші корупційні зарплатні оборудки!», — зазначив Андрій Літвінов. 

Нагадаємо, що у червні на зарплати працівникам виконкому пішло з бюджету громади 6,6 млн грн. Це – рекордна сума за цей рік. Як з’ясувалося, близько 40 працівників виконкому отримали заробітну плату від вистачило від 60 до 150 тисяч гривень.

Зокрема, головна бухгалтерка ІМР Христина Глужанець отримала 146 тис. грн, головний спеціаліст організаційного відділу Максим Левицький 144 тис. грн, мер Олександр Маркушин – 133 тис. грн, заступниця головної бухгалтерки ІМР Олена Ганжа – 127,5 тис грн, керуюча справами виконкому Тетяна Ярошенко 100 тис. грн, начальниця земельного відділу Анастасія Черкас – 98 тис. грн, начальниця ЦНАПу Юлія Юрченко – 89 тис. грн тощо.

📌Переглянути розрахункові листи заробітних плат всіх працівників ірпінського виконкому за перше півріччя 2024 року можна ТУТ.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!